Välkommen att följa regionfullmäktige

Den 12 februari är det återigen dags för regionfullmäktige. På dagordningen står såväl intressanta diskussionsfrågor och beslutsärenden.

Klockan 9 på tisdag öppnar Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, årets första fullmäktigesammanträde och han hoppas kunna bjuda åhörare på intressanta debatter.

- Det kommer att märkas att vi har en ny majoritet och en ny opposition, säger han.

På dagordningen står flera beslutsärenden, bland annat ett som handlar om vårdcentralen i Hallsberg, men fullmäktigeförsamlingen kommer också att behandla flertalet motioner och interpellationer.

- En intressant interpellation, vilket är oppositionens sätt att ställa viktiga frågor, vi har att behandla är hur vi ska hantera utdelningen av Naloxon, det vill säga nässprayen mot heroinmissbruk och annat, säger Torgny Larsson.

För dig som vill veta vad svaret blir på denna interpellation samt vilka beslut fullmäktige fattar i övrigt är det bara att besöka rådhuset i Örebro alternativt slå på webbsändningen från sammanträdet.

Sidan granskades den 8 februari 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson