Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mentorskapsprogram inom bild och form

Vill du få stöd att utveckla ditt konstnärskap? Behöver du rådgivning för att komma vidare med en konstnärlig idé? Ansök till mentorskapsprogrammet för konstnärer i Örebro län!

Mentorskap bild och form kan sökas av dig som är konstnär eller konsthantverkare och vill utveckla dig inom ditt område med stöd, kunskap och erfarenhet från en etablerad konstnär/konsthantverkare. Du som är i början av din yrkesbana och vill få bättre förutsättningar att etablera dig i den konstnärliga världen är också välkommen att söka.

Genom mentorskapet kan du exempelvis få hjälp med inriktning på din professionella karriär, en konstnärlig idé, fördjupade kunskaper inom ditt område och möjlighet till konstnärligt utbyte.

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad.

Ansökan

Ansökningsperioden 2023 är 1 februari till 1 mars. Besked om beslut senast den 15 mars.

Skriv ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom bild och form. Beskriv vad du vill få hjälp med att utveckla eller stärka. Bifoga CV/meritförteckning och 3-5 arbetsprover. Alla dokument ska vara i PDF-format.

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Har du redan inlett en dialog med någon som du önskar blir din mentor? Det går bra att föreslå den personen i din ansökan, men du behöver först ha fått ett okej från personen på att du får ange dennes namn och kontaktuppgifter i ansökan.

Urval

Uppstart av mentorprogrammet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Observera att inskickad ansökan till mentorskapsprogrammet inte innebär någon garanti för att få en mentor.

Kontakter

Mattias Käll

Utvecklingsledare: Bild och form 50%

Ulrika Stigbäck

Utvecklingsledare: Bild och form

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 27 januari 2023