Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Samverkan inom forskning och innovation

Samverkan är en viktig del forskningsarbetet och Region Örebro läns forsknings- och innovationsstrategi lyfter fram patientmedverkan i forskningen för att ta tillvara patienternas kunskap och erfarenhet.

För att ytterligare stärka utvecklingen av universitetssjukvården är ett fördjupat samarbete med Örebro universitet, andra lärosäten, kommuner, samverkande sjukvårdshuvudmän och näringsliv nödvändigt.

Samverkan sker också mellan akademin och vården, framför allt genom samarbetet med Örebro universitet. Vi har många samarbeten nationellt och internationellt med andra lärosäten och vårdgivare och arbetar ständigt för att nå ännu fler samarbeten med syfte att utveckla den kliniska forskningen och sjukvården för våra medborgare.

Vill du bidra till forskningen genom att delta i en studie?

Om du vill anmäla ditt intresse att delta i kommande forskningsstudier kan  du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller anmäla dig hos Avdelningen för kliniska prövningar.

I formuläret i 1177 fyller du i  dina kontaktuppgifter antingen för en specifik studie eller för kommande studier. Du kan också bli tillfrågad att delta i en forskningsstudie via den mottagning eller klinik du besöker vid ditt vårdtillfälle.

Vill du donera pengar till vår forskningsstiftelse?

En gåva till Nyckelfonden bidrar till fler friska år genom bättre behandlingar, säkrare undersökningsmetoder, mer precisa diagnoser och förfinade operationsmetoder.

Forskningssamarbeten

Vi har många forskningsstudier som pågår inom Region Örebro län och du kan läsa mer om dessa i vår projektdatabas som är öppen för alla.

Region Örebro län är i hög grad en integrerad del i det omgivande samhället. Vi driver flera nationella forskningsfaciliteter och genom nära samverkan med andra lärosäten och vårdgivare, civilsamhället, innovationssystemet och näringslivet sprider vi våra forskningsresultat.

Läkemedelsprövningar

När det gäller prövningar av nya läkemedel och medicinteknisk utrustning är industri och företag viktiga partners för att nyttiggöra forskningsresultaten inom vården.

Vill du genomföra en klinisk studie? Vi hjälper dig att nå prövare inom Region Örebro län med din studieförfrågan; feasibility. Vi är även en del av Kliniska Studier Sverige där vi driver samverkan inom kliniska studier på nationell nivå. I projektdatabasen kan du se vilka läkemedelsprövningar vi bedriver just nu.

Innovation och företagssamarbeten

Har du en innovativ idé på en ny tjänst eller produkt som kan användas inom vården? Representerar du ett företag och vill få tillgång till vårdens strukturer för att verifiera en ny produkt eller söker du samarbeten med någon av våra kliniska forskare? Hör då av dig till Innovationsteamet som hjälper dig vidare!


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 januari 2020

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Helena Nilsson