Leveranser av sjukvårdsmaterial och kulturplan avhandlades på fullmäktige

Regionfullmäktige den 25 oktober inleddes med information om läget kring leveranserna av sjukvårdsmaterial till hälso- och sjukvården.

Därefter följde debatt om delårsrapporten för årets först första åtta månader och ett beslut av kulturplanen för åren 2020-2023.

Ett väldigt speciellt fullmäktige. Så beskriver Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, det sammanträde som ägde rum under fredagen. Han syftar då i första hand på den information som inledde mötet där regiondirektör Rickard Simonsson, chefläkare Inger Nordin Olsson och försörjningschef Martin Stang berättade om vad som händer kring leveranserna av sjukvårdsmaterial.

- Det är inte ofta tjänstemän får en applåd av fullmäktiges ledamöter. Men det jobb som gjorts nu, i samarbete med andra regioner, sjukhus och internt har varit framgångsrikt. Vi har inte stannat vår produktion. Operationerna har genomförts och de som behöver vård har fått vård, säger Torgny Larsson.

När det gäller övriga ärenden lyfter Torgny Larsson upp delårsrapporten för perioden januari till augusti.

- Det var en förfäktning inför budgetdebatten om knappt en månad, säger han.

Därefter antog ledamöterna i fullmäktige en ny regional kulturplan.

- Det som var lite roligt med det var att alla partier var eniga. Det var jättebra kulturdiskussioner, ni som är intresserade av det, titta på webben, säger Torgny Larsson.

Klicka på länken för att komma till webbsändningen.

Sidan granskades den 27 oktober 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson