Regionfullmäktige antog 2020 års verksamhetsplan med budget

Vid årets sista regionfullmäktige fattade ledamöterna bland annat beslut om nästa års verksamhetsplan med tillhörande budget och om en rad olika taxor.

Under två dagar debatterade regionfullmäktige 2020 års verksamhetsplan och budget innan ordförande Torgny Larsson kunde klubba ett beslut.

- Det var bra diskussioner kring de fem olika förslag till budgetar som fanns från partierna, säger Torgny Larsson.

Han konstaterar att skattesatsen är oförändrad, 11 kronor och 55 öre, och att nästa års budget omfattar nästan 13 miljarder kronor.

- Den innehåller bland annat löfte om fast läkarkontakt, en äldreomsorgssatsning, satsning på AI, förebyggande hälsovård för barn och en hel del andra saker. Det handlar om prioriteringar, självklart, men det är fortfarande ganska mycket pengar att fördela, säger han.

Fullmäktige beslutade även om nästa års kollektivtrafiktaxa, prislista för tandvården, avgifter inom hälso- och sjukvården samt avgifter för personliga hjälpmedel.

- Det är svåra beslut att fatta, men det måste vi göra ibland inom politiken, och det har vi gjort. Nu har vi en verksamhetsplan med budget, säger Torgny Larsson.

Sidan granskades den 19 november 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson