Debatt om verksamhetsplan påverkas av pandemin

Den 11 november samlas regionfullmäktige för att besluta om nästa års verksamhetsplan med budget. Även avgifter för kollektivtrafik, tandvård samt hälso- och sjukvård ska bestämmas liksom hållbarhetsprogram och digitaliseringsplan.

När regionfullmäktige samlas för att fatta beslut om nästkommande års budget brukar debatten föras mellan 71 ledamöter och den brukar pågå i två dagar. I spåren av pandemin är läget nu annorlunda och 2021 års verksamhetsplan med tillhörande budget beslutas därför av halva fullmäktige den 11 november.

- Det är fem budgetar som kommer att diskuteras. Ni som vill följa debatten kan sätta på sändningen klockan nio den 11 november. Då börjar partiledarna berätta hur de ser på sina olika budgetar. Vi hoppas vara klara tidig kväll den 11, inget möte den 12. Så ser det ut i pandemins Örebro, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Verksamhetsplanen är ett stort ärende, som bland annat rymmer nästa års skattesats.

- Den föreslås bli samma som förut, 11.55, säger Torgny Larsson.

Via länken kan du ta del av all de ärenden som regionfullmäktige har att hantera den 11 november.
Via länken kan du ta del av den direktsända webbsändningen från regionfullmäktige den 11 november.

Sidan granskades den 9 november 2020

Innehållsansvarig: Carl Olsson