Delårsrapport och förlossningen i Karlskoga ska behandlas på fullmäktige

När regionfullmäktige samlas den 24 september väntar en diger dagordning, enligt ordförande Torgny Larsson.

- Det blir en ganska lång dag. Vi släpper på alla frågor som inte varit behandlade, säger Torgny Larsson.

Den enskilt största frågan blir delårsrapporten, där verksamheten som bedrivits under årets första sju månader följs upp och summeras.

- Sen blir det givetvis debatt om upphandlingen av förlossningen i Karlskoga, konstaterar Torgny Larsson.

Utöver detta har han en förhoppning om att du som länsinvånare vill ta del av den storregionala transportanalys som ska avhandlas vid mötet.

- Där får sju län berätta för regeringen vad man vill ha för transportlösningar i den stora transportplanen 2022, säger Torgny Larsson, och avslutar optimistiskt:

- Det blir ett spännande fullmäktige, vi ses då.

Hör regionfullmäktiges ordförande Torgny Larsson berätta om nästa regionfullmäktige i klippet nedan.

Sidan granskades den 18 september 2020

Innehållsansvarig: Carl Olsson