Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Högt tryck på Länstrafikens Serviceresor

Behovet av att resa med Serviceresor i Örebro län har ökat kraftigt på bara några veckor. Antalet som vill åka har mer än fördubblats på kort tid och det kan medföra ökade väntetider. Undvik helst att resa med Serviceresor under rusningstid.

Med anledning av coronapandemin upphörde samplaneringen den 24 april 2020. Samplanering innebär att Länstrafiken strävar efter att planera så många resor som möjligt på ett sådant sätt att bilarna och bussarna tar så många passagerare som möjligt vid varje resa, för att få en kostnadseffektiv verksamhet.

Smittskyddsenheten i Region Örebro län gjorde bedömningen att det fanns risk för smittspridning i ett fordon där det satt fler än en passagerare. Därför stoppades samplaneringen och endast en passagerare tilläts därmed åka i ett och samma fordon, oavsett storlek på fordonet.

Beslutet om slopad samplanering gäller fortfarande under hösten. Men behovet av att resa med Serviceresor har ökat då verksamheter som låg nere i våras nu har startats igen. Det handlar till exempel om dagvården, besök till sjukvården samt färdtjänst.
Under våren genomfördes cirka 900 resor per dag. När nu verksamheterna dragit igång efter sommaren ökade efterfrågan på serviceresor dramatiskt.

I Serviceresor ingår bland annat färdtjänst, sjukresor och anpassad skolskjuts.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 september 2020

Innehållsansvarig: Kristoffer Jansson Hedin

Publicerad av Carl Olsson