Lindesbergs lasarett upp på en sjätteplats

När Dagens Medicin tillkännagav sin årliga ranking placerade sig Lindesbergs lasarett på en sjätteplats i kategorin Mindre sjukhus 2019. Det är en klättring uppåt för Lindesbergs lasarett som tidigare år inte nått upp bland de sex bästa sjukhusen i kategorin.

Bakom utmärkelsen Bästa sjukhuset ligger en jämförelse av hur sjukhusen i Sverige presterar inom sju övergripande områden: medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår, överbeläggningar och ekonomi.

Informationen som ligger till grund för utmärkelsen är hämtad från självrapporterade uppgifter från Socialstyrelsen, Sveriges kommuner och regioner, Vården i siffror och direkt från olika nationella kvalitetsregister.

Dagens Medicin utser sedan 2012 Bästa sjukhuset i tre olika klasser – universitetssjukhus, mellanstora och mindre sjukhus. För andra året i rad lyckas USÖ toppa listan i kategorin universitetssjukhus.

Sidan granskades den 22 januari 2020

Innehållsansvarig: Maria Andréasson