Person i 20-årsåldern testades positiv för corona

En person i 20-årsåldern som gör praktik i Örebro län har testats positiv för det nya coronaviruset. Personen har varit på resa i Österrike, fick symtom i fredags och sökte vård under onsdagen.

Smittspårning har visat att personen, som bor i en annan region, har haft närkontakt med familjemedlemmar i sin hemregion samt två nära kontakter i Örebro län.

- Personen har dessutom haft kontakt med ett antal personer på praktikplatsen. Vi har besökt arbetsplatsen nu på morgonen och lämnat särskild information om läget och rekommendationer om hur de ska hantera detta, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Örebro län.

Personen som är smittad mår bra och befinner sig i sitt hem med särskilda förhållningsregler.

Sidan granskades den 12 mars 2020

Innehållsansvarig: Gunlög Rasmussen