Regionfullmäktige debatterade fjolåret

När regionfullmäktige sammanträdde för sista gången innan sommaren upptogs en stor del av debatten av årsberättelsen för 2019, som utgjorde en av punkterna på agendan.

Enligt Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, var 2019 ett år som bestod av både toppar och dalar.

- Det hände en del saker 2019, det har vi glömt. Vi blev återigen bästa universitetssjukhus, vi har tagit över kollektivtrafiken med nya bussar och många andra saker. Vi har uppnått 75 procent av målen som fullmäktige satt upp, säger Torgny Larsson.

Bland dalarna återfinns tillgängligheten och underskott i delar av ekonomin.

- Tunga nämnder har underskott som vi måste jobba med, det är hälso- och sjukvård, det är samhällsbyggnad och det är tandvården, säger han.

Det går dock inte att komma från att covid-19 satte sin prägel på detta möte.

- Det sista beslut vi fattade var att sätta i gång med testning för covid-19, säger Torgny Larsson.

Nu gör fullmäktigeförsamlingen uppehåll över sommaren, och återkommer i september.

- Glad sommar, säger Torgny Larsson.

Sidan granskades den 18 juni 2020

Innehållsansvarig: Carl Olsson