Regionfullmäktige sammanträder den 17 juni

Onsdagen den 17 juni sammanträder Region Örebro läns regionfullmäktige i rådhuset i Örebro. Vid mötet kommer bland annat en finanspolicy, en biblioteksplan och Region Örebro läns årsredovisning att behandlas.

Till följd av coronapandemin genomförs kommande regionfullmäktige med ett begränsat antal ledamöter på plats i bänkraderna.

- Det känns konstigt, det känns som om demokratin är halverad just nu. Men vi hoppas att vi kan ha full fart i september, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Ställ dina frågor om årsredovisningen

Den begränsade församlingen har ändå en rad viktiga frågor att hantera, varav en är årsredovisningen. I samband med att ledamöterna behandlar den punkten har du som länsinvånare möjlighet att ställa frågor rörande redovisningen till fullmäktigeförsamlingen. Vill du ta vara på den möjligheten är du välkommen till rådhuset i samband med sammanträdet.

Här kan du ta del av handlingarna inför mötet.

Här kan du, när sammanträdet är i gång, följa debatten via webben.

Sidan granskades den 10 juni 2020

Innehållsansvarig: Carl Olsson