Smittskyddsläkaren informerar om covid-19 på fullmäktige

Tisdagen den 31 mars sammanträder regionfullmäktige i rådhuset i Örebro. Det blir ett sammanträde som på många sätt präglas av den pågående pandemin. Bland annat kommer Region Örebro läns smittskyddsläkare att informera om covid-19 och corona.

- Precis som samhället i övrigt påverkas Region Örebro läns politiska verksamhet av covid-19:s utbredning, och vi gör vad vi kan för att anpassa oss till det nu rådande läget, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Smittskyddsläkaren informerar om covid-19 klockan 9.30
Ett direkt resultat av covid-19 är den programpunkt, klockan 9.30, där smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen stiger upp i talarstolen för att informera ledamöter och åhörare om den lägesbild som just nu råder i Örebro län.

- Som ordförande i regionfullmäktige ser jag ju gärna att du som länsinvånare följer vårt webbsända möte från början till slut, men om du har begränsat med tid vill jag verkligen slå ett slag för Gunlög Rasmussens föredrag. I en tid av rykten, missuppfattningar och spekulationer är det ovärderligt att få direkt tillgång till aktuell och korrekt information, säger Torgny Larsson.

Färre antal ledamöter på plats

Du som slår på tisdagens webbsändning kommer möjligen att slås av att det är glest i bänkraderna. Detta beror på att antalet ledamöter, efter överenskommelse mellan samtliga partier, minskats från de normala 71 till 36 i syfte att minska risken för smitta.

- Partiföreträdarna har med anledning av pandemin även enats om att under en tid framöver bara hantera de politiska ärenden som är av brådskande karaktär, som enligt lag måste avgöras eller som har en koppling till covid-19, säger Torgny Larsson.

Mer information

Klicka på länken för att komma till webbsändningen av fullmäktige på Region Örebro läns webbplats
Klicka på länken för att komma till handlingarna inför fullmäktiges möte

Sidan granskades den 27 mars 2020