Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vårdpersonal hyllades med svensk fana

Idag överlämnade landshövding Maria Larsson en svensk fana till Karlskoga lasarett på uppdrag av Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Fanan är en symbolisk gåva till alla som arbetar inom sjukvården och som kämpat hårt och fortsätter att kämpa.

- Fanan är till alla inom och runt vården i vårt län för att visa hur tacksamma vi är över alla som ställt upp och som fortsätter att ställa upp under pandemin, säger landshövding Maria Larsson.
Hon poängterar att alla har tvingats att göra uppoffringar under den rådande pandemin.
- Men ni inom vården har gjort större uppoffringar än alla vi andra, säger Maria Larsson.
Regionstyrelsens ordförande, Andreas Svahn (S), sa i sitt tal  att han var imponerade över att alla så snabbt kunde ställa om och dra sitt strå till stacken för att möta en helt ny sjukdom.
- Från hela mitt hjärta, ett stort tack, säger han.
Hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson tycker att det finns mycket att lära av personalens sätt att snabbt ta till sig uppgiften och sedan gemensamt lösa den.
- Jag vill tacka er för era fantastiska insatser och för de stora uppoffringar ni har gjort, säger han.

Det har kommit mycket positivt ur det här

Stiftelsen Sveriges nationaldag skänker fanor till alla större sjukhus i landet. I morgon kommer Lindesbergs lasarett få ta emot sin fana och på onsdag är det Universitetssjukhuset Örebros tur.
I Karlskoga togs fanan emot av Anna Carpenter, fysioterapeut, Jan Persson tillförordnad avdelningschef och Riita Lassuri, undersköterska. Trion fick representera lasarettets medarbetare.
- När pandemin kom gick alla till jobbet med inställningen ”att det här ska vi klara”, säger Riita Lassuri.
- Det har kommit mycket positivt ur det här. Tillsammans har vi hittat nya vägar och alla har bidragit på olika sätt, säger Jan Persson.
- Det känns fint att man uppmärksammar vårt arbete på det här sättet. Att få ta emot fanan idag känns som en fin uppskattning, säger  Anna Carpenter.Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 augusti 2020

Innehållsansvarig: Victoria Rydergård

Publicerad av Victoria Rydergård