Visst kan du sluta röka! – Vi hjälper dig till ett friskare liv

Ta ditt beslut att sluta röka. Det ger dig bättre hälsa redan efter kort tid. Du får till exempel ökad syresättning, minskad infektionsrisk, lägre blodtryck och förbättrad lungfunktion.

Vill du sluta röka eller snusa?

Du kan läsa mer om hur du kan få hjälp att sluta röka här på www.orebroll.se/slutaroka

Tobaksfria dagen den 31 maj

Den 31 maj varje år uppmärksammar WHO World No Tobacco Day, Tobaksfria dagen, för att öka medvetenheten om tobakens skadeverkningar och förebygga tobaksbruk av alla slag. Årets tema handlar om att skydda ungdomar från tobaksindustrins strategier och tobaksbrukets skadeverkningar. Att sluta med tobak gynnar den egna hälsan och man ska också komma ihåg att tobaksfria vuxna är viktiga förebilder för barn och unga.

Region Örebro län stödjer Tobacco Endgame

Region Örebro län stödjer sedan 2015 Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025 som är ett opinionsbildningsprojekt som arbetar på olika sätt för att minska rökningen så att det inte längre är ett dominerande folkhälsoproblem.

Sidan granskades den 22 juni 2020

Innehållsansvarig: Lena Hagsten