Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Akutmottagningen på USÖ är flyttad

På grund av coronasituationen har entrén till akutmottagningen på USÖ tillfälligt flyttats ut till Södra Grev Rosengatan (den gata som följer sjukhusområdet från stan ned mot slussen).

Torsdag 16 april flyttade ordinarie entré till akutmottagningen tillfälligt till H-husets ambulansintag. Alla – både barn och vuxna som söker vård på akutmottagningen, ska nu gå till en ingång vid Södra Grev Rosengatan.

På grund av coronavirus behöver akutmottagningen kunna separera patienter med och utan infektionssymtom. Istället för de tält som funnits framför akutmottagningen flyttas nu akutmottagningens ingång till H-husets nya ambulansintag. Här kan patienter tas emot på ett tryggt och säkert sätt och slipper stå utomhus och vänta på att få vård.

Tack vare den tillfälliga entrén kan akutmottagningen använda både de nya lokalerna i H-huset och den befintliga akutmottagningen och får på så sätt tillgång till fler rum och större ytor.

Bild som visar var nya akutmottagningen ligger.
Den röda pilen visar entrén till den nya akutmottagningen. Bilden är tagen från Södra Grev Rosengatan som är gatan som går längs med hela sjukhusområdet. Förstora bilden
 

Se hela kartan över USÖ-området (pdf)Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 21 april 2020

Innehållsansvarig: Therese Triumf

Publicerad av John Swensson