Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Besökare på Örebro universitetets Öppet hus för gymnasieelever kan ha utsatts för coronasmitta

En ung person som varit smittsam med det nya coronaviruset besökte Örebro universitet onsdagen 4 mars när universitetet höll öppet hus, de så kallade universitetsdagarna, för länets gymnasieskolor.

De nära kontakter som personen haft under dagen är kontaktade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Det kan dock inte uteslutas att personen även kan ha smittat andra som varit där den dagen. Smittskyddsläkaren uppmanar därför alla som varit på universitetets öppet hus aktuell dag att vara mycket uppmärksam på eventuella symtom under resterande del av inkubationstiden, vilket är fram till den 18 mars. De vanligaste symtomen för det nya coronaviruset är hosta, andra luftvägssymtom eller feber.

De nära kontakterna är informerade och har fått förhållningsregler att vara hemma, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

Stanna hemma och var uppmärksam på symtom

Som en extra säkerhetsåtgärd vill vi även uppmana alla som deltagit i samband med Universitetsmässan den 4 mars att vara uppmärksam på symtom, och då stanna hemma, och skyndsamt kontakta 1177 för att bli hänvisade vidare för provtagning.
Folkhälsomyndigheten är inkopplad i detta fall. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 mars 2020

Innehållsansvarig: Gunlög Rasmussen

Publicerad av Petra Ekenstam