Covid-19: Nu kan invånarna i Örebro län självskatta sina symtom

Från och med idag, 31 mars, kan den som vill göra ett självskattningstest för covid-19-symtom på 1177.se. Testet ger svar på om man ska kontakta vården eller inte.

Det är Region Stockholm som har tagit fram testet som sedan har anpassats till Region Örebro län.

- Vi hoppas att detta ska minska antalet telefonsamtal om lindriga luftvägssymtom och bidra till att fler av dessa ska känna sig trygga i att stanna hemma och ta hand om sig som vid en vanlig förkylning eller influensa. Men också att de som verkligen behöver kontakta vården snabbare ska kunna få information om det. Säger Claes-Mårten Ingberg, chefläkare och medicinskt ansvarig för testet i Region Örebro län.

Självtestet hittar du på 1177.se

Sidan granskades den 31 mars 2020