Region Örebro län öppnar åtta nya provtagningsstationer för covid-19

Region Örebro län öppnar åtta nya provtagningsstationer för covid-19.Det här gör att vi lättare kan hitta dem som är sjuka och hålla nere smittspridningen”, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i regionen.

De åtta nya provtagningsstationerna ligger intill vårdcentralerna i Hallsberg, Kumla, Odensbacken, Vivalla, Nora, Storå och vid vårdcentralen Freja i Frövi-Fellingsbro. Varje provtagningsstation har en egen ingång som är separat från vårdcentralens entré.
Under september ska alla provtagningsstationer vara öppna och färdiga att tas i bruk.

- Vi utökar tillgängligheten för allmänheten att gå och testa sig. Det underlättar för fler att ta sig till provtagningen om man känner symtom som hosta, feber eller ont i halsen. Det är viktigt att testa sig även vid lindriga symtom, säger Lena Adolfsson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Sammanlagt 15 provtagningsställen i länet

Sedan tidigare finns provtagningsmottagningar på Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett och provtagningsstationer vid vårdcentralerna i Askersund, Hällefors, Kopparberg och Laxå. Även Universitetssjukhuset Örebro har haft en provtagningsmottagning. Men från och med måndag den 31 augusti flyttar mottagningen in på mässhallen på bortre delen av CV-området intill sjukhusområdet i Örebro.

Sammanlagt finns nu 15 provtagningsställen i Örebro län.
- Det här gör att vi lättare kan hitta dem som är sjuka och hålla nere smittspridningen. De allmänna råden från Folkhälsomyndigheten tillsammans med ambitiös testning och smittspårning är det som gör att vi kan bryta smittkedjor, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

Sidan granskades den 31 augusti 2020

Innehållsansvarig: Lena Adolfsson