Tre vårdcentraler samordnar sig tillfälligt på Lindesbergs vårdcentral

Med anledning av den rådande corona-pandemin har besluts tagits om samverkan mellan Lindesberg, Storå och Freja vårdcentraler.

Samverkan innebär att de tre vårdcentralerna samlokaliserar sig på Lindesbergs vårdcentral från och med fredag den 17 april.

Samlokaliseringen innebär att inga patienter kommer tas emot fysiskt vid Storå vårdcentral eller vid Freja vårdcentrals enheter i Frövi och Fellingsbro.
-Samlokaliseringen möjliggör att våra resurser kan användas för att stärka upp där de behövs mest, berättar områdeschef Elisabeth Liljekvist.

Ökat stöd och förstärka team

Dels handlar det om ökat stöd till den kommunala sjukvården där den största riskgruppen för covid-19 finns, dels om att säkerställa att personalen räcker till för att säkra bemanningen av den vård som inte kan vänta och för att möta det väntande ökande antalet covid-patienter vid sjukhusen.

Förstärkta team för medicinskt stöd till den kommunala vården kommer fortsatt att vara på plats vid alla tre vårdcentraler.

Samlokaliseringen gäller längst till och med den 20 september. Senast då återgår vårdcentralerna Freja och Storå till sina ordinarie lokaler.

Sidan granskades den 17 april 2020

Innehållsansvarig: Elisabeth Liljekvist