Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ: Provtagningen för covid-19 flyttar

Covid-mottagningen på USÖ, där du kan provta dig för pågående infektion med covid-19, flyttar till ny lokal. På grund av flytten är covid-mottagningen stängd fredag eftermiddag och lördag, den 28-29 augusti.

Du som bokat provtagning för covid-19 via 1177.se kommer från och med måndag den 31 augusti att tas emot intill den så kallade mässhallen på Södra Grev Rosengatan 37B, på CV-området. Se karta nedan. Det är samma mässhall där till exempel Titanic-utställningen tidigare visats. Tydlig skyltning kommer att finnas på sjukhusområdet för att du ska hitta rätt och avsedda parkeringsplatser finns intill mottagningen.

Ny besöksadress blir Södra Grev Rosengatan 37B. 
Klicka på kartan för större pdf.

Kom ihåg att inför och efter provtagning betraktas du som smittsam till dess att du fått ett negativt provsvar. Du behöver därför isolera dig, gå utevägen direkt till din provtagning för att inte riskera att smitta andra samt följa övriga myndighetsråd.

Stängt fredag eftermiddag och lördag

Covid-mottagningen kommer på grund av flytten att vara stängd på fredag eftermiddag och lördag förmiddag, den 28-29 augusti. Från och med måndag 31 augusti är alltså mottagningen öppen som vanligt.

H-huset

I lokalerna i H-huset där covid-mottagningen tidigare huserat kommer akutmottagningen att flytta in den 1 september.

Mer information

Läs mer om PCR-provtagning och länets covid-mottagningar på 1177.se


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 augusti 2020

Innehållsansvarig: Eva Alander

Publicerad av Lisa Lilja