Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Politik och beslut

Politiker på ett möte med regionfullmäktige.

De viktigaste uppgifterna för Region Örebro län är att sköta hälso- och sjukvården och att stärka regionens tillväxt och utveckling. Visionen är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv".

Region Örebro län är en demokratisk organisation som styrs av politiker. De bestämmer vilka mål regionorganisationen ska arbeta efter och hur pengarna ska fördelas på olika områden. Men mycket av verksamheten styrs av lagar, till exempel Hälso- och sjukvårdslagen. Det praktiska arbetet med att följa såväl lagar som beslut är en uppgift för Region Örebro läns verksamhetschefer  och anställda.

Information från landstinget

Hör av dig till politikerna!

Som invånare i Örebro län har du flera möjligheter att påverka politiken i Region Örebro län. Ett sätt är att tala med regionorganisationens politiker. Politikerna vill gärna höra vad du tycker i olika frågor. Här hittar du deras kontaktuppgifter - kontakta din politiker!

Se regionfullmäktige på webb-TV!

Regionfullmäktiges sammanträden direktsänds via webbsändningar. Det går också att titta på mötena i efterhand. Regionfullmäktiges sammanträden som webbsändningar.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 6 oktober 2020

Innehållsansvarig: Jenny Yttermalm

Publicerad av Carl Olsson

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser