Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Nora vårdcentral

Vårdcentralen - basen i hälso- och sjukvården

Vårdcentralerna är basen i länets sjukvård. Det är hit du ska vända dig i första hand om du blir sjuk, har skadat dig eller behöver hjälp med din psykiska hälsa. På vårdcentralen kan du även få hjälp att leva mer hälsosamt.

För att få kontakt kan du ringa eller logga in på vårdcentralens e-tjänster på 1177.se

Ring din vårdcentral om du behöver råd eller boka tid

Du får en telefontid när vi ringer upp dig. Du kan då få hjälp direkt på telefon, alternativt bokas du in för ett besök hos lämplig vårdpersonal utifrån det besvär du har. 

Om du vet vilken mottagning på vårdcentralen du behöver kontakt med så kan du i de flesta fall höra av dig direkt dit. 

Akuttelefon

Varje vårdcentral har en akuttelefon dit du kan ringa vid akuta medicinska besvär, exempelvis vid oro för allergisk reaktion, vid skärskador som kan behöva sys eller liknande.

Texttelefon

Du kan kontakta vårdcentralen på texttelefon. Numret finns på vårdcentralens sida på regionorebrolan.se och på vårdcentralens kontaktkort på 1177.se

När vårdcentralen är stängd

Om du blir sjuk eller skadar dig på kvällen eller under helgen och inte kan vänta till vårdcentralen öppnar nästa vardag kan du kontakta vårdcentralernas jourmottagningar. De finns i Karlskoga, Kumla, Lindesberg och Örebro. Vårdcentralsjourerna har öppet på kvällar och helger. Ring för rådgivning, bedömning och tidsbokning. 

Det går också att ringa 1177, dygnet runt, om du behöver råd vid skador och sjukdomar.

Vårdcentralernas digitala mottagning

Med Region Örebro läns app kan du träffa läkare, psykolog, kurator och tobaksavvänjare och få hjälp och råd via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och mobilt BankID. Den digitala mottagningen bemannas av regionens egen personal.

Boka teckenspråkstolk

Berätta för personalen om du behöver teckenspråkstolk till ditt besök så hjälper de till med bokningen. Det är kostnadsfritt.