Fortsatta problem med leveranser av sjukvårdsmaterial – vården påverkas inte

Det råder fortfarande problem med leveranser av förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB.

Regionen är i stabsläge för att säkra att verksamheten inom sjukvården och folktandvården ska kunna fungera som vanligt.

All vård bedrivs som vanligt och inga operationer eller annan livsuppehållande verksamhet påverkas på grund av bristen på varor. Patientsäkerheten är inte hotad. I väntan på att leveranser fungerar fullt ut samverkar vårdverksamheterna inom regionen och fördelar om material. Andra regioner har också bistått med material.

Det är inte klart när leveranser av sjukvårdsmaterial kommer att fungera som planerat från den nya leverantören. Fortsatt stabsläge gäller.

Sidan granskades den 17 oktober 2019

Innehållsansvarig: Inger Nordin Olsson