Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Indira är undersköterska

Indira Alexandersson jobbar som undersköterska på medicinsk behandlingsenhet onkologi på Universitetssjukhuset Örebro, USÖ. Där trivs hon bäst med att jobba nära patienter där hon får bidra till det betydelsefulla arbetet som görs dagligen.

Indira Alexandersson .jpg

Indira kom för första gången i kontakt med vårdyrket genom ett sommarjobb och kände direkt att det var meningen att hon skulle fortsätta på det spåret.

– Det kändes helt rätt, det var inom vården som jag skulle jobba. Ett stimulerande och meningsfullt arbete där jag kunde göra skillnad för någon annan i stort som smått. På mitt jobb sker det händelser som berör dagligen, men det som alltid kommer att kännas varmt om hjärtat är varje gång en patient säger; Idag har jag en bra dag!

Omväxlande arbetsdagar

Undersköterskorna på onkologiska kliniken, där Indira jobbar, roterar mellan olika stationer med ungefär en veckas mellanrum. Vid inläggning av perifert inlagd central kateter, så kallat Picc-line, assisterar de sjuksköterskorna i sterila arbetsmiljöer genom att förbereda salen innan samt efter varje patientbesök, förbereder journaler, fyller på med utrustning i salen, lägger om Picc-line och ser till så att allt material och omläggning är i ett sterilt skick innan användning.

– Vi har en dagjoursverksamhet där vi jobbar i team med en sjuksköterska och en läkare. Vi tar prover, gör kontroller och olika förberedelser beroende på vilket ingrepp det handlar om. Vi tar även hand om patienten efter ett ingrepp där vi följer upp med kontroller och mätningar. Här jobbar vi också i team.

Utvecklas i takt med ny kunskap och forskning

För Indira var det viktigt med en arbetsplats som har struktur och tydliga riktlinjer, där man utbyter både kunskap och erfarenheter. Det hittade hon på USÖ, en arbetsplats som hon tycker ger möjlighet till utveckling genom utbildning och omväxlande arbetsuppgifter.

– Att arbetsplatsen utvecklas i takt med ny kunskap och forskning gör att jag får en bredare och djupare kompetens. Som undersköterska får man jobba tillsammans med olika yrkesgrupper och tillsammans jobba för patientens bästa. Eftersom USÖ är en stor arbetsplats kan man byta eller prova ett nytt jobb utan att behöva byta arbetsgivare.

Indira får också delta i flera interna och externa utbildningar genom hennes olika roller som facklig representant, hygienombud och ambassadör.

Skratt och humor i arbetsvardagen

Indira tycker att ingen dag är den andra lik på jobbet. Varje dag träffar hon nya människor och får ta del av många spännande berättelser. Dagarna går snabbt förbi med en hel del skratt.

– Jag jobbar tillsammans med fantastiska kollegor, vi stöttar varandra och hjälps åt när man har lite tyngre dagar. Det är en härlig stämning med skratt och humor vilket gör arbetsvardagen lättare.

Gör skillnad varje dag

Indira menar att arbetskollegorna, mötet med människor, utveckling och trygghet på jobbet samt att kunna hjälpa andra människor dagligen ger en enorm arbetsglädje.

– Jag tycker att man gör skillnad dagligen, i allt från att patienten går hem och känner att de blivit sedda och hörda och fått den hjälpen de behövde till att uppskatta varandra på arbetsplatsen och hjälpas åt när man har mycket att göra. Varje dag gör vi vårt bästa för patienterna. Jag jobbar med fantastiska kollegor med mycket stor kompetens och erfarenheter, som ställer upp och stöttar när det behövs.

Vilket jobb passar dig?

Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb. Här kan du göra skillnad. Kolla in vår yrkesguide och gör testet för att se vilket som passar dig.

Läs om våra yrken och gör testet.

Kontakter

Kompetens- och rekryteringsenheten

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 19 maj 2021