Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Undersköterska

Som undersköterska är du ett mycket värdefullt stöd för våra patienter. Välj bland olika arbetsplatser och utbilda dig till framtidens undersköterska hos oss.

Väntrum, Kopparbergs vårdcentral.

Varierande arbetsplatser runt om i länet

Hos oss finns många olika typer av arbetsplatser, både på större och mindre orter. Du kan välja att jobba på något av våra tre sjukhus, det stora universitetssjukhuset i Örebro (USÖ) med högspecialiserad vård och nära koppling till universitetet eller på något av de mindre akutsjukhusen (Karlskoga eller Lindesbergs lasarett) för att uppleva mer av närheten mellan olika verksamheter.

Du kan också jobba på på någon av våra 25 vårdcentraler eller i någon av våra verksamheter inom psykiatrin.

Läs mer om våra arbetsplatser.

Schemaläggning och förkortad arbetstid

Vi värnar om ett hållbart arbetsliv. Där är tid för återhämtning en viktig del. På flera av våra vårdavdelningar tillämpas individuell schemaläggning. Det innebär att verksamhetens behov styr, men personalen har möjligheter att påverka arbetspassens förläggning.

Vi har ett förmånligt lokalt arbetstidsavtal. Det innebär förkortad arbetstid vid arbetsrotation mellan dag och natt eller nattjänstgöring.

Handledning av elever och studenter

Vi bedriver universitetssjukvård, vilket gör att handledning av alla kategorier av elever och studenter ingår som en naturlig del i en undersköterskas vardag. Det är utvecklande både för personal och studenter. Som medarbetare hos oss får du utbildning inför handledaruppdraget.

Dina förmåner

Vi erbjuder dig som undersköterska:

  • Flexibla arbetstidsavtal.
  • Förmånliga rotations- och nattavtal som ger lägre veckoarbetstid.
  • Semesterväxla för fler semesterdagar.
  • Förhöjd OB-ersättning.

Läs mer om våra förmåner.

Vi vidarutbildar framtidens undersköterskor 

Inom Region Örebro län driver vi just nu ett projekt, Framtidens undersköterska, en tredagars utbildning för att kompetensutveckla undersköterskor som är anställda inom Region Örebro län

Vi vill stärka och ta tillvara undersköterskans unika kompetens och att alla undersköterskor ska få samma grundkompetens inom yrket. Därför får du som undersköterska hos oss möjligheten att gå tredagarsutbildningen Framtidens undersköterska.

Utbildningen består av både teoretiska och praktiska moment och programmet omfattar allt från undersköterskans yrkesroll och innebörd, till undervisning i mer praktiska moment som blodtryck, EKG, bladder och provtagning med mera.

"Hela utbildningen har varit intressant och givande. Roligt att det satsas på oss undersköterskor."

 

 

Stefan Kvick, undersköterska på Karolina vårdcentral

Stefan Kvick utvecklar undersköterskerollen

Stefan Kvick utvecklar undersköterskerollen inom primärvården i Region Örebro län samtidigt som yrket får en skyddad yrkestitel.

Undersköterskan Jennie

"Min grej är att jobba i vården"

Jennie Stillnert är en av Region Örebro läns 1241 undersköterskor. Hon älskar sitt jobb på Lindesbergs lasarett och trivs med sitt yrkesval.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 30 juni 2023