Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Chef

Våra medarbetare är vår främsta tillgång. Och som chef hos oss gör du verklig skillnad. Här kan du läsa mer om det vi erbjuder våra chefer i Region Örebro län.

Samtal i korridor

Att vara chef hos oss

Som chef inom Region Örebro län är din uppgift att skapa delaktighet för att utveckla både dina medarbetare och verksamheten mot gemensamma mål. Du är en förebild för att odla och bevara en kultur som är i linje med vår vision och värdegrund. Du jobbar för att ta till vara varje medarbetares engagemang och kompetens och bidrar till ett skapa en god arbetsmiljö där alla trivs. 

En bra start i rollen

För att du som ny chef i Region Örebro län ska få de bästa förutsättningarna i din nya roll finns ett regiongemensamt introduktionsprogram. Programmet sträcker sig från din första anställningsdag och under hela ditt första år som chef. Programmet innehåller också förvaltningsspecifika delar.

Dina förmåner

Som anställd hos oss har du flera olika förmåner.

Läs mer om våra förmåner.

Flera möjligheter att utveckla ditt ledarskap

Oavsett om du varit chef tidigare eller är ny som chef erbjuder vi löpande interna ledarskapsutbildningar och program för chefer på alla nivåer och utifrån olika behov. För våra ledare som har en roll som biträdande chef som inte har ett formellt chefsansvar har vi ett program för att stötta i rollen. 

Ta steget till chefsrollen

För att stimulera och utveckla medarbetare som jobbar hos oss till att ta nästa steg att bli chefer och ledare finns det ettåriga utvecklingsprogrammet Morgondagens ledare. 

Läs mer under Karriärmöjligheter.

Är du ST-läkare hos oss får du en grundläggande ledarskapskurs inom ramen för vårt ST-läkarprogram. Vi erbjuder också fördjupningsutbildningar inom ledarskapsområdet om du vill lära dig mer.

Läs mer om ST i Region Örebro län.

Mentorskapsprogram, coachning och handledning

Som chef hos oss kan du delta i ett mentorskapsprogram som ger dig chansen att utvecklas som ledare, oavsett om du anmäler dig som mentor eller adept. Vi erbjuder även våra chefer stöd i form av coachning och handledning.

Karriärmöjligheter när du vill vidare

Hos oss finns drygt 450 chefsbefattningar på olika nivåer och inom olika verksamhetsområden. Det finns alltså goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap i andra intressanta chefsuppdrag, utan att lämna organisationen. 

Läs mer om karriärmöjligheter.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 29 september 2023