Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Leva och bo

Bor du inte redan i Örebroregionen så vill vi gärna berätta varför det är ett smart drag att flytta hit. Och också ge dig lite tips inför din flytt hit.

Smart Move - the Greater Örebro Area

Det är ett Smart move att flytta till en plats som är rätt. En plats som det går bra för, som har bra energi, som känns fin. En varm plats där människor mår bra, trivs toppen och som är fylld av möjligheter. Det är knepigt att sätta fingret på det, men man känner det när man är här. Det känns bara rätt och om det känns rätt så är det ett smart move.

Business Region Örebro har tillsammans med Örebrokompaniet och länets alla kommuner samlat det du behöver veta om att bo och leva i Örebroregionen på webbplatsen Smart Move - The Greater Örebro Area

Nära till allt

Om du bestämt dig för att flytta hit så kommer du att få nära till det mesta. Nära till jobbet, till stan, Oslo, Stockholm och vildmarken. Lite längre bort ligger Thailand, Kanarieöarna, Grekland och Kroatien men hit når man ändå snabbt via vår fina flygplats. 

En plats för din livsstil

Var man än bosätter sig här hos oss så är det inte långt till naturen. Här hittar man dramatiska berg, djupa skogar, porlande kallkällor och blöta myrar. Dessutom mil efter mil av härliga mountainbike- och vandringsleder, krävande klätterklippor och magiskt fina bad- och fiskesjöar.

I vår region finns också över 50 föreningar med elitverksamhet inom 35 olika idrotter. Så chansen är stor att du hittar just det du söker om du är idrottsintresserad.

Vi har också ett brett kulturutbud både i städerna och på landet. Och vi är också mycket stolta över vår musikscen och vårt utbud av restauranger och gastronomi i världsklass.

Hitta bostad

Eftersom många vill bo där det finns jobb och där huspriserna är bra så är Örebro, Karlskoga, Lindesberg, Askersund, Kumla, Hallsberg, Lekeberg, Nora, Hällefors, Degerfors, Laxå och Ljusnarsberg smarta val. Här kan man bo precis som man vill och ändå ha nära till allt. Kanske bo på en plats och jobba på en annan.

 

Varför Örebroregionen?

Varför är det smart att bo på en plats där det är nära mellan jobb, hem, nöje och natur? 

Läs mer på thesmartmove.se 

Hitta bostad

Behöver du hitta bostad i Örebroregionen? Här finns både möjlighet att köpa eller hyra.

Hitta bostad på thesmartmove.se 

Mat och restauranger

I Örebroregionen är vi stolta över våra lokalproducerade livsmedel och kulinariska måltider.

Läs mer på thesmartmove.se

Natur och vildmark

I vårt län har vi nära till både vildmark och stadskärna. Kanske är det just kombinationen som gör att vi trivs?

Läs mer på thesmartmove.se

Sport och föreningsliv

I vårt län lever vi för vår idrott och har många framgångsrika föreningar som du kan välja att delta i eller bara titta på.

Läs mer på thesmartmove.se

Kultur och nöjen

Vårt kultur- och musikliv är spritt över hela länet med mycket att erbjuda den som är intresserad.

Läs mer på thesmartmove.se 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 30 maj 2023