Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Var frisk när du hälsar på

Det viktigt att du som närstående är frisk när du besöker sjukhuset på grund av smittorisken. I samband med influensatider är det särskilt viktigt att du väntar med ditt besök tills du är helt frisk. Patienter som vårdas på sjukhus drabbas hårt när influensa och vinterkräksjuka sprids på vårdavdelningarna.

Undvik parfym, blommor och starka dofter

Av hänsyn till andra patienter som kan ha andningsbesvär eller allergier uppskattar vi om du undviker parfym, blommor och starka dofter. Om du vill ta med blommor till en närstående som vistas på ett av våra sjukhus ska du först stämma av med avdelningen att det är okej. 

Karta och vägbeskrivning

Besöksadress: Stentäppsgatan 6, Lindesberg

Karta och vägbeskrivning (Google maps)

Sjukresor och färdtjänst

Sjukresor

Du som bor i Örebro län reser gratis med kollektivtrafiken till och från vården (sjukresa). I vissa fall kan du göra sjukresan med personbil eller specialfordon från Länstrafiken, men då behöver du ett sjukreseintyg eller färdtjänsttillstånd.

Färdtjänst

Har du har svårt att förflytta dig eller resa med allmänna kommunikationer på egen hand på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan du ansöka om färdtjänst och riksfärdtjänst. För att beviljas färdtjänst ska du ha en nedsättning som varar i minst tre månader.

Mer information om sjukresor och färdtjänst i Örebro län

Parkering

Det är gratis att parkera på Lindesbergs lasarett. Behöver du parkera mer än fyra timmar behöver du ett tillstånd för detta. Tillståndet hämtas i kassan i lasarettets foajé. 

Buss

Länstrafikens bussar stannar vid hållplats strax nedanför lasarettets entré. 

Sök resa och köp biljett (Länstrafiken.se)

Informationsdisken

Informationsdisken och kassan på sjukhuset har öppet:

måndag-torsdag 07.00-15.30

Fredagar klockan 07.00-14.15

Telefon: 0581-852 19

Observera att kassan kan stänga något tidigare vissa dagar.

Besökstider på vårdavdelningar

Besökstider hittar du på vårdavdelningens sida. 

Mobiltelefon och wifi

Du får använda din mobiltelefon i allmänna utrymmen på sjukhuset/vårdinrättningen. På vissa platser finns skyltar med förbud och här ska mobiltelefonen vara avstängd, annars kan den störa medicinsk utrustning.

Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen för att ta bilder eller spela in videoklipp på våra sjukhus eller vårdinrättningar. För detta krävs tillstånd.

Om du som patient har ett behov av att dokumentera ditt vårdbesök är det tillåtet att göra ljudinspelningar. Detta gäller bara om du tillsammans med vårdpersonal enats om att det är okej och att du själv medverkar i ljudinspelningen.

Förbud eller speciella regler för mobilanvändning kan finnas på vissa avdelningar.

På sjukhuset finns ett gästnätverk ”rol-guest” som är fritt att använda så länge du följer användarvillkoren. Ingen inloggning krävs.

Café Regnbågen

Intill informationsdisken vid lasarettets huvudentré finns Café 37:an Regnbågen. 

OBS! Under sommarveckorna 28-31 är caféet öppet klockan 10-14. 

Caféets ordinarie öppettid är måndag-fredag kl 8-16.

Öppet: måndag – fredag kl. 11.30 – 13.30

Lunchmeny

Lunchrestaurangen når du via sjukhusets huvudentré. Bakom receptionen går du ner en trappa och följer skyltningen. Det går även att gå in via entré D.

Lunchrestaurangen i Lindesberg serverar två varmrätter varje dag varav en är vegetarisk. Vi erbjuder även dagens soppa och dagens sallad.

Inom Region Örebro län arbetar vi aktivt med att införa allt mer ekologiska råvaror. Vår målsättning är minst 55 % ekologiska inköp år 2025.

Alla våra rätter är CO2 beräknade för att du ska kunna göra ett aktivt val för miljön.

Kontakt

0581-851 46

Bibliotek

Patientbiblioteket finns direkt till vänster innanför lasarettets huvudentré.

Öppettider

Måndag-torsdag 08.15–16.00

Fredag 08.15-15.00

Läs mer om patientbiblioteket här

Frisör

Salong Klipp och Krus ligger på Lindesbergs lasarett. Boka tid på telefon 0581-853 10. Drop in finns i mån av tid. 

Öppettider

måndag och torsdag 9.00-18.30

tisdag och fredag 9.00-17.30

Sjukhuskyrkan vid Lindesbergs lasarett

Sjukhuskyrkan vid Lindesbergs lasarett är belägen i första korridoren till vänster direkt innanför huvudentrén. Sjukhuskyrkan finns till för såväl lasarettets patienter och deras anhöriga som för medarbetare. 

Läs mer om sjukhuskyrkan Lindesberg

Rökning

Våra sjukhus är rökfria. Vi vill främja hälsa och förebygga sjukdom genom att föregå med gott exempel. Ingen patient, medarbetare eller besökare ska behöva utsättas för passiv rökning eller röklukt.

Du får bara röka utanför sjukhusområdet

Om du ska röka så får du göra det utanför sjukhusområdet. Det här gäller både för dig som patient och för dig som besöker sjukhuset. Speciella "fimpastolpar" finns där du kan aska din cigarett.

Vill du få hjälp med att sluta röka?

Hat Ihnen dieser Inhalt weitergeholfen?

Zuletzt aktualisiert: Mittwoch, 6. März 2024