Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Var frisk när du hälsar på

Det viktigt att du som närstående är frisk när du besöker sjukhuset på grund av smittorisken. I samband med influensatider är det särskilt viktigt att du väntar med ditt besök tills du är helt frisk. Patienter som vårdas på sjukhus drabbas hårt när influensa och vinterkräksjuka sprids på vårdavdelningarna.

Undvik parfym och starka dofter

Av hänsyn till andra patienter som kan ha andningsbesvär eller allergier.

Informationsdisken

Informationsdisken och kassan på sjukhuset har öppet:

Måndag-torsdag 7-16

Fredag 7-15

Besökstider Karlskoga lasarett

Besökstider hittar du på vårdavdelningens sida. 

Sjukresor och färdtjänst

Sjukresor

Du som bor i Örebro län reser gratis med kollektivtrafiken till och från vården (sjukresa). I vissa fall kan du göra sjukresan med personbil eller specialfordon från Länstrafiken, men då behöver du ett sjukreseintyg eller färdtjänsttillstånd.

Färdtjänst

Har du har svårt att förflytta dig eller resa med allmänna kommunikationer på egen hand på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan du ansöka om färdtjänst och riksfärdtjänst. För att beviljas färdtjänst ska du ha en nedsättning som varar i minst tre månader.

Mer information om sjukresor och färdtjänst i Örebro län

Buss

Länstrafikens och Värmlandstrafikens bussar stannar vid hållplats strax nedanför lasarettets entré. 

Sök resa och köp biljett (Länstrafiken.se) 

Sök resa och köp biljett (Värmlandstrafik.se)

Parkering

Parkering finns precis utanför sjukhuset. Parkeringsplatserna är avgiftsfria från 1 januari 2023. Du behöver använda en parkeringsskiva för att kunna parkera. Har du ingen kan du hämta en i receptionen. 

 

Hitta till Karlskoga lasarett

Mobiltelefon och wifi

Du får använda din mobiltelefon i allmänna utrymmen på sjukhuset/vårdinrättningen. På vissa platser finns skyltar med förbud och här ska mobiltelefonen vara avstängd, annars kan den störa medicinsk utrustning.

Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen för att ta bilder eller spela in ljud på våra sjukhus eller vårdinrättningar. För detta krävs tillstånd. 

Förbud eller speciella regler för mobilanvändning kan finnas på vissa avdelningar.

På sjukhuset finns ett gästnätverk ”rol-guest” som är fritt att använda så länge du följer användarvillkoren. Ingen inloggning krävs.

Öppet: måndag – fredag kl. 11.30 - 13.30.

Via huvudentrén hittar du restaurangen en trappa upp, längst in till höger. 

Vi serverar två varmrätter varje dag varav en är vegetarisk. Vi erbjuder även dagens soppa. Sallad och paj finns även för dig som vill ha en lättare lunch.

Inom Region Örebro län arbetar vi aktivt med att införa allt mer ekologiska råvaror. Vår målsättning är minst 55 % ekologiska inköp år 2025.

Alla våra rätter är CO2 beräknade för att du ska kunna göra ett aktivt val för miljön.

Priser lunchmeny

Kontakt

0586 - 663 09

För de som vill ha något enklare att äta finns det en Pressbyrå i entrén som bland annat säljer nybakat fikabröd, matiga smörgåsar, korv med bröd och sallader.

Öppettider

Måndag-Fredag 7-18

Lördagar: 10-15

Apotek

Medicin kan du hämta ut direkt på Apoteket i lasarettets entré.

Öppettider

Måndag-fredag: 8-20

Lördag-söndag: 9-17

Bibliotek

Om du är inlagd på Karlskoga lasarett kan du besöka patientbiblioteket eller låna böcker på avdelningen. Här finns även ett läsrum med tidningar och tidskrifter som är öppet för alla samma tider som biblioteket. 

Öppettider

Måndag-torsdag: 10-15.30

Fredag: 10-14

Telefon

0586-664 59

Frisör

I entrén på Karlskoga lasarett finns en frisörsalong.

Öppettider

Måndag-fredag: 9-18

Drop in måndagar och tisdagar 9-17

Sjukhuskyrkan

Karlskoga lasaretts sjukhuskyrka är till för patienter, anhöriga och personal. Du kan besöka oss i Andrummet som finns till vänster efter Pressbyrån om du kommer ifrån lasarettets huvudentré. 

Andrummet öppettider

Måndag-fredag 7.00-16.00

Rökning

Våra sjukhus är rökfria. Vi vill främja hälsa och förebygga sjukdom genom att föregå med gott exempel. Ingen patient, medarbetare eller besökare ska behöva utsättas för passiv rökning eller röklukt.

Du får bara röka utanför sjukhusområdet

Om du ska röka så får du göra det utanför sjukhusområdet. Det här gäller både för dig som patient och för dig som besöker sjukhuset. Speciella "fimpastolpar" finns där du kan aska din cigarett.

Vill du få hjälp med att sluta röka?

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 13 februari 2023