Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Besökstider Karlskoga lasarett

  • BB-avdelningen har fria besökstider för partner och syskon.
  • Intensivvårdsavdelning 4: efter överenskommelse
  • Övriga vårdavdelningar: kl. 14.00 - 19.00

Mat och dryck för dig som är patient

Du som är inlagd på en vårdavdelning blir serverad frukost, lunch, middag och mellanmål varje dag. Om du behöver eller önskar specialkost kontaktar du personalen på avdelningen (gärna innan du ska läggas in om du har möjlighet till det).

Mat och dryck för dig som besöker en patient på sjukhuset

Besökare till patient som är inlagd på sjukhus får själva skaffa lunch och fika. Här hittar du det utbud av restauranger, caféer och kiosker som finns på ditt sjukhus: 

Öppet: måndag – fredag kl. 11.30 - 13.30

Lunchmeny

Via huvudentrén hittar du restaurangen en trappa upp, längst in till höger. 

Vi serverar två varmrätter varje dag varav en är vegetarisk. Vi erbjuder även dagens soppa. Sallad och paj finns även för dig som vill ha en lättare lunch.

Inom Region Örebro län arbetar vi aktivt med att införa allt mer ekologiska råvaror. Vår målsättning är minst 55 % ekologiska inköp år 2025.

Alla våra rätter är CO2 beräknade för att du ska kunna göra ett aktivt val för miljön.

Kontakt

0586 - 663 09

För de som vill ha något enklare att äta finns det en Pressbyrå i entrén som bland annat säljer nybakat fikabröd, matiga smörgåsar, korv med bröd och sallader.

Öppettider

Måndag-Fredag 7-18

Lördagar: 10-15

Rökning

Våra sjukhus är rökfria. Vi vill främja hälsa och förebygga sjukdom genom att föregå med gott exempel. Ingen patient, medarbetare eller besökare ska behöva utsättas för passiv rökning eller röklukt.

Du får bara röka utanför sjukhusområdet

Om du ska röka så får du göra det utanför sjukhusområdet. Det här gäller både för dig som patient och för dig som besöker sjukhuset. Speciella "fimpastolpar" finns där du kan aska din cigarett.

Vill du få hjälp med att sluta röka?

Mobiltelefon och wifi

Du får använda din mobiltelefon i allmänna utrymmen på sjukhuset/vårdinrättningen. På vissa platser finns skyltar med förbud och här ska mobiltelefonen vara avstängd, annars kan den störa medicinsk utrustning.

Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen för att ta bilder eller spela in videoklipp på våra sjukhus eller vårdinrättningar. För detta krävs tillstånd.

Om du som patient har ett behov av att dokumentera ditt vårdbesök är det tillåtet att göra ljudinspelningar. Detta gäller bara om du tillsammans med vårdpersonal enats om att det är okej och att du själv medverkar i ljudinspelningen.

Förbud eller speciella regler för mobilanvändning kan finnas på vissa avdelningar.

Radio och TV

Radio finns vid sängen på de flesta avdelningar. TV finns i dagrummet på avdelningen. TV finns också i vissa patientrum men inte på alla vårdavdelningar.

Bibliotek

Patientbiblioteket finns  till vänster ovanför stora trappen i lasarettets huvudentré.

Öppettider: 

Måndag-torsdag 10.00–15.30

Fredag 10.00-14.00

Läs mer om patientbiblioteket här.

Sjukhuskyrkan vid Karlskoga lasarett

Karlskoga lasaretts sjukhuskyrka är till för patienter, anhöriga och personal. Du kan besöka oss i Andrummet som finns till vänster efter Pressbyrån om du kommer ifrån lasarettets huvudentré. 

Andrummet, öppettider:

Måndag-fredag 7.00-16.00

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 augusti 2022