Liv & hälsa ung: "Vissa säger taskiga saker på skämt till mig men det är inte alltid man själv skrattar åt det!"

1 av 5 elever uppger att de någon gång blivit kränkta av sina skolkamrater eller att de någon gång blivit kränkta via sin mobil eller internet. Ingen elev ska behöva bli kränkt.

Liv & hälsa ung är en enkätundersökning om ungdomars livsvillkor, levnadsvanor och hälsa. Undersökningen genomförs vart tredje år i skolår 7, 9 och år 2 på gymnasiet i Örebro län.

Resultaten från Liv & hälsa ung-undersökningarna används bland annat som underlag vid beslut och prioriteringar inom Region Örebro län, kommunerna och andra organisationer, samt är ett stöd i skolans hälsofrämjande arbete.

Nu finns resultaten att se på www.folkhalsodataorebrolan.se

Läs mer om undersökningen Liv & hälsa ung på: www.regionorebrolan.se/livohalsaung

Bild på skylt med budskapet

Sidan granskades den 8 november 2017