Läkarstudenter berömmer regionens VFU

Nyhet 2018-09-07

När läkarstudenterna bedömer sina handledare och den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, på Region Örebro läns vårdcentraler ger de höga betyg. Det visar en utvärdering som genomförts efter vårterminens praktik.

De läkarstudenter som valt att besvara utvärderingen anser att de hade goda möjligheter att utveckla sig under vårens VFU. Drygt 90 procent anser att de hade förutsättningar att nå lärandemålen, och drygt 94 procent var nöjda med sin placering på regionens vårdcentraler.

- Vi vet sedan tidigare att läkarstudenter trivs ute i våra verksamheter, och det är naturligtvis glädjande att de siffror vi nu ser bekräftar den bilden, säger Eva Melander, regionövergripande studierektor för VFU-läkarprogrammet.

Gott bemötande och stimulerande placering

Även inom andra områden får handledarna höga betyg. När det gäller introduktion och bemötande är 95 procent av studenterna positiva medan 92 procent säger sig ha haft en stimulerande placering.

- Läkarutbildningen i Örebro är väl genomtänkt med mycket tid ute i vården. Det gör den populär bland studenterna samtidigt som det gör dem väl rustade för att kunna arbeta kliniskt. Vi kan konstatera att allt fler studenter söker till vår utbildning, säger Eva Melander.

Sidan granskades den 7 september 2018

Innehållsansvarig: Carl Olsson