Premiär för nya regionfullmäktige

Måndagen den 5 november träffades nya regionfullmäktige för första gången efter valet. Under de kommande fyra åren kommer ledamöterna att fatta beslut i frågor kopplade till Region Örebro läns verksamhet.

Vid mötet valdes Torgny Larsson (S) till regionfullmäktiges ordförande.

Klockan 9 öppnades mandatperiodens första fullmäktigesammanträde av Jihad Menhem (V) i egenskap av ålderspresident, vilket innebär att han har flest år i fullmäktige. I bänkarna framför sig hade han 71 fullmäktigeledamöter, varav 25 var invalda för första gången.

Vid den fjärde punkten fick Torgny Larsson från Örebro förnyat förtroende på posten som regionfullmäktiges ordförande, och kunde därmed ta över ordförandeklubban från Jihad Menhem. I presidiet fick Torgny Larsson sällskap av Susanne Stenlund (S), förste vice ordförande, och Håkan Söderman (M), andre vice ordförande.

Sidan granskades den 5 november 2018

Innehållsansvarig: Maja Blom