Skattesats och upphandlingspolicy beslutades på fullmäktige

Oförändrad skattesats, ny upphandlingspolicy och en revidering av kulturplanen. Det var några av de saker som regionfullmäktige avhandlade på sammanträdet måndagen den 5 november.

Det var en till vissa delar ny samling ledamöter som strålade samman när mandatperiodens första regionfullmäktige ägde rum. 25 av de 71 ledamöterna var nyvalda.

Vid mötet valdes Torgny Larsson (S) till fullmäktiges ordförande för de kommande fyra åren. Under mötet tog fullmäktige också beslut om att landstingsskatten ska vara oförändrad, det vill säga 11 kronor och 55 öre.

- Sen hann vi med att ta kostprogram, kulturplan och upphandlingspolicy. Det är väldigt viktiga frågor när det gäller hur vi ska styra, och hur vi vill se att regionen ska agera, säger Torgny Larsson.

Val till nämnderna

Vid nästa regionfullmäktige, den 19 november, kommer bland annat valen till posterna i de poliska nämnderna att förrättas.

Sidan granskades den 6 november 2018

Innehållsansvarig: Carl Olsson