Stor spännvidd på frågorna vid regionfullmäktige

När regionfullmäktige sammanträde under tisdagen den 12 februari behandlade ledamöterna allt från kollektivtrafik och läkemedel till BB i Karlskoga och telefaxar.

- Det var en stor spännvidd på frågorna, och det blev en spännande dag. Det blev nästan solnedgång innan medlemmarna gick hem, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

En av de frågor som debatterades var utdelning av läkemedlet Naloxon till opiatberoende och deras anhöriga.

- Den frågan har nu fått sitt svar, och vi kommer att se till att det finns så småningom, när vi har lokaler till det, säger Torgny Larsson.

Även Karlskoga BB var uppe för debatt under sammanträdet, liksom kollektivtrafiken i de södra länsdelarna.

- Och vi pratade om faxar. Alltså den urgamla tekniken, hur den ska fasas ut. Alltså hur vi använder tekniken på ett bättre sätt inom hälso- och sjukvården, säger Torgny Larsson.

Men knappt hann sammanträdet ta slut förrän Torgny Larsson lyfte blicken mot nästa sammanträde, den 9 april.

- Då ska vi prata bokslut, säger han.

Sidan granskades den 13 februari 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson