Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • New in Sweden
  • 1177

Medarbetare vid lasarettets rehabiliteringsenhet

Information från landstinget

Välkommen på föreläsningsserie om ångest/depression, stress/utmattning och sömn

Föreläsningarna ger dig kunskap och användbara verktyg och vänder sig till dig som är över 16 år och är listad vid någon av vårdcentralerna i Karlskoga, Degerfors eller Laxå. Kanske är du själv drabbad eller har någon anhörig som är. Välkommen!


Trappklättrare, sittgympa och rullstolsdans på Hjälpmedelsdagen

Den 26 september stod hjälpmedel i fokus på Karlskoga lasarett när den årliga Hjälpmedelsdagen ägde rum. En uppskattad dag med många besökare som ville veta mer om hjälpmedel och delta i våra olika aktiviteter.


Patienter nöjda med ny behandling mot åderbråck

På venöst centrum har den nya metoden radiofrekvensbehandling mot åderbråck allt mer ersatt traditionell öppenkirurgi. En uppföljande kvalitetskontroll visar på goda kirurgiska resultat och nöjda patienter.


Diabetesvården på Karlskoga lasarett bäst i landet

Karlskoga lasarett är bäst i landet på att ta hand om diabetespatienter, enligt Dagens Medicins jämförelse. Trygghet i tekniken, närhet mellan medarbetarna och ett strukturerat arbetssätt ligger till grund för framgången.Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Medicinavdelningarna blir MAVA

Vårdavdelningarna inom kliniken för medicin och geriatrik går samman och arbetar nu tillsammans som en enhet. Den nya vårdplatsenheten kallas MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning).


Din kropp har något att säga dig. Det kan förändra ditt liv.

Visste du att 70 % av de kroniska sjukdomar som människor i Sverige drabbas av idag är relaterade till ohälsosamma levnadsvanor?  Genom att ta hand om dig själv och din kropp kan du förbättra din hälsa.

 

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss