Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Under varje övergripande mål finns ett antal inriktningsmål som talar om vad vi ska arbeta med under programperioden. Det kan handla om allt ifrån att våra resor och transporter är resurseffektiva och drivs med förnybara drivmedel, till att vi bemöter människor på ett sätt som stödjer och inkluderar.
Region Örebro län ska arbeta för att hållbarhet ska vara integrerat i ordinarie verksamhet. Nämnder och förvaltningarnas ledningsgrupper ansvarar för att inriktningsmål i programmet implementeras i verksamhetsplaner och att aktiviteter genomförs som bidrar till att uppnå målen.
Programmet följs upp genom ett antal indikatorer kopplade till inriktningsmålen. Uppföljningen sammanställs i en årlig hållbarhetsredovisning. Inom Region Örebro län har staben hållbar utveckling det övergripande ansvaret för att samordna uppföljningen och redovisa resultaten till regionstyrelsen. Programmet ska även årligen följas upp på förvaltningsnivå.
Region Örebro läns tre övergripande mål är God hälsa och livsmiljö, Jämlikt och jämställt samt Ansvarsfull resursanvändning. Under varje övergripande mål finns ett antal inriktningsmål som beskriver vad vi ska arbeta med under programperioden. Klicka på respektive mål för att läsa mer.
Region Örebro län är medlem i Glokala Sverige. Glokala Sverige är ett utbildnings- och kommunikationsprojekt för att sprida kunskap och engagemang kring Agenda 2030 i kommuner och regioner. Det utförs i samverkan mellan SKR och Svenska FN-förbundet och finansieras med stöd av Sida. På Glokala Sveriges hemsida kan du läsa mer om arbetet med Agenda 2030.
Läs mer om Glokala Sveriges arbete.
Region Örebro län är sedan 2017 en diplomerad Fairtrade Region. För att diplomeras som Fairtrade Region krävs att regionen arbetar för att främja etisk konsumtion och hållbar handel. Framförallt genom att öka utbudet av rättvist handlade produkter inom de egna verksamheterna men också genom att arbeta för ökad kännedomen om etisk och hållbar handel och verka för beteendeförändringar för en mer hållbar och etisk konsumtion.
För Region Örebro län är diplomeringen ett sätt att visa att organisationen tagit ställning för att organisationens konsumtion inte ska bidra till kränkningar av mänskliga rättigheter utan istället bidra till utvecklingen av en hållbar handel. Vi har därför som mål att 100 procent av inköpt kaffe, te, kakao och bananer ska vara producerat med etiska och sociala krav.
Läs mer om Fairtrade Sveriges arbete och att vara Fairtrade Region.
Fairtrade är en oberoende produktmärkning och en garanti för att en produkt uppfyller internationella Fairtrade-kriterier. Kriterierna baseras på de grundläggande ILO-konventionerna (International Labour Organization) för mänskliga rättigheter i arbetslivet, och syftar även till ekonomisk utveckling och ökad miljöhänsyn.
Kriterierna kan sammanfattas så här:• odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor• producenterna får premier till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet• barnarbete och diskriminering motverkas• demokrati och organisationsrätt främjas• miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas.
Vår organisationskultur och vårt arbetssätt ska uppmuntra och säkerställa hållbarhet i våra uppdrag och processer. Det gör vi genom att utgå från fyra strategier:
Anna Jakobsson
Chef staben Hållbar utveckling
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 25 april 2022
Vad är hållbar utveckling för oss
Varför jobbar vi med hållbar utveckling