Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hur vi som patienter tas om hand av personalen är förstås avgörande för att vi ska känna oss välkomna och omhändertagna i en vårdsituation. Men viktigt är också en genomtänkt rumsgestaltning, och här spelar konsten en stor roll.

Att placera konst i vårdmiljö kräver noggrann planering och anpassning till olika verksamheter och rum. Det är förstås inte möjligt att hitta konstverk som passar för precis alla. Ett konstverk kan ha olika funktion för olika betraktare - någon vill bara ha något vackert att vila ögonen på, en annan vill distrahera oro och söker efter något som utmanar och väcker nya tankar.

Genom att ha en bredd på våra inköp i fråga om motiv, tekniker och konstnärliga uttryck, så är förhoppningen att alla ska hitta åtminstone en favorit bland alla konstverk.

 

KONSTSLINGAN PÅ USÖ
På grund av att kulvertsystemet inte längre är öppet för allmänheten är möjligheten att gå den gamla konstslingan på egen hand begränsad. För mer information, kontakta våra konsthandläggare via e-postadressen längre ner på sidan.

 

Under hösten 2021 planerar vi att presentera en ny konstslinga.

 

Kontakter

Karin Jarlborg, Kristin Rapp, Paul Grähs

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 20 maj 2021