Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ - det personliga universitetssjukhuset

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med gott personligt bemötande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • New in Sweden
  • Näracancer
  • Ny på arbetet: kirurgavdelning, USÖ

Vid Kärl-Thoraxkliniken genomförs årligen omkring 1 250 operationer för patienter med sjukdomar i hjärta, lungor och bröstkorg.

Information från landstinget

Löpande information om coronaviruset och covid-19

På Region Örebro läns startsida hittar du samlad information om coronaviruset och covid-19.


Vi söker dig som vill arbeta med vaccination mot covid-19

Vi behöver många kompetenta medarbetare som  kan bidra i arbetet med vaccinering, registrering och många andra arbetsuppgifter.


Besök inom sjukvården begränsas

På grund av den ökade spridningen av covid-19 i samhället inför vi restriktioner för besök på sjukhus och mottagningar.


Brist på organ och vävnader – anmäl dig till Donationsregistret!

Ta ställning och registrera dig i Donationsregistret. Många människor har behov av organdonationer och donation av vävnader som t ex hornhinnor.


Hjärtkirurgen Domingos Souza - Årets örebroare

Varje år delar Nerikes Allehanda ut priset Årets örebroare på Örebrogalan. I år var det rekordmånga som röstade. Den som fick flest röster var hjärtkirurgen Domingos Souza.


Gravid eller nyligen fött barn? Gör din röst hörd!

Du som är gravid eller nyligen fött barn har möjlighet att delta i Graviditetsenkäten. I den har du möjlighet att svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Dina svar hjälper till att utveckla vården. Läs mer på 1177.se om hur du gör för att delta


Nya entréer i bruk för patienter till USÖ:s akutmottagning

Från och med den 1 september hänvisas patienter till akutmottagningen på USÖ till två nya entréer. Vuxna tas emot i ny entré i H-huset, och  barn hänvisas till barnakutens entré D.


Provtagningen på USÖ för covid-19 flyttar

Covid-mottagningen på USÖ, där du kan provta dig för pågående infektion med covid-19, flyttar till ny lokal. På grund av flytten är covid-mottagningen stängd fredag eftermiddag och lördag, den 28-29 augusti.


Parkera i USÖ:s nya parkeringshus

Patienter och besökande på sjukhuset hänvisas från och med 10 januari till det nybyggda parkeringshuset. Det går också bra att parkera på marknivå, utanför M-huset.


 


Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

Hälso- och sjukvården i Region Örebro län är inne i en spännande utveckling där vi tar stegen mot framtidens sjukvård. Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

 
 P-skyltParkering för patienter och besökare

Under 2016-2020 bygger vi en ny sjukhusbyggnad, H-huset. Ett arbetsplatsområde hägnas in och får inte beträdas. Avspärrningen innebär att vissa gångvägar, parkeringar och cykelvägar på sjukhusområdet förändras.

 

  • Nyckelfonden
  • USÖrebro.se

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakta oss

Vård

Hitta rätt

1177, råd om vård på webb och telefon