Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ - det personliga universitetssjukhuset

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med gott personligt bemötande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

  • New in Sweden
  • Näracancer
  • Ny på arbetet: kirurgavdelning, USÖ

På Blodcentralen välkomnas nya blodgivare. Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg, därför är din insats livsviktig för många människor.

Information från landstinget

Tacka ja till influensavaccination! 

Är du gravid, över 65 år eller har en kronisk sjukdom, erbjuds du gratis vaccination. Från den 18 november och fyra veckor framåt kan du vaccinera dig mot influensa på vårdcentraler, läkarmottagningar eller den mobila hälsomottagningen. Läs mer på 1177.se.


Leveranskrisen: Fortfarande allvarligt läge – men stabsläget lämnas 

Region Örebro län lämnar stabsläget, men inrättar i stället en särskild organisation som fortsätter att arbeta med försörjningsläget. Läget är fortfarande allvarligt. 


Donationsveckan syftar till att få fler att ta ställning

Över 800 personer väntar på ett nytt organ i Sverige. Ännu fler väntar på transplantation av vävnad. För att få fler att ta ställning till donation deltar Universitetssjukhuset Örebro i Donationsveckan den 4-10 november.


Indisk vårdpersonal lär av USÖ: "Unikt besök"

Vårdpersonal från sjukhuset Safdarjung Hospital i Indien besöker USÖ för att få veta mer om arbetet med att förebygga antibiotikaresistens.


Var tredje remittent är USÖ-ambassadör!

Den högspecialiserade vård Universitetssjukhuset Örebro erbjuder, får på nytt ett mycket högt betyg av remittenterna. 


USÖ är ett rökfritt sjukhus

Du som vill röka får göra det utanför sjukhusområdet.
Som inneliggande patient kan du få läkemedel för tobaksavvänjning under din vårdtid.


Du kan påverka ditt operationsresultat

Genom att avstå från att röka och dricka alkohol 4-8 veckor före och efter operationen kan du minska risken för komplikationer. Du får en snabbare återhämtning. (Info på 1177)


Örebro är bäst i landet på lungcancervård

Örebro är bäst i landet på lungcancervård enligt tidningen Dagens Medicin som gjort en jämförelse mellan de sjukhus som bedriver lungcancervård i Sverige.


USÖ bästa universitetssjukhuset i Sverige

Universitetssjukhuset Örebro vinner i år tidningen Dagens Medicins prestigefyllda tävling Bästa sjukhus i klassen universitetssjukhus. USÖ är bäst på medicinsk kvalitet och har förbättrat sig avsevärt inom kategorin tillgänglighet.


Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

Hälso- och sjukvården i Region Örebro län är inne i en spännande utveckling där vi tar stegen mot framtidens sjukvård. Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

 


Stödgrupper för barn och unga i sorg

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som förlorat någon. Alla barn och unga i sorg är välkomna att delta i våra stödgrupper, oavsett vad orsaken till dödsfallet är.P-skyltParkering för patienter och besökare

Under 2016-2020 bygger vi en ny sjukhusbyggnad, H-huset. Ett arbetsplatsområde hägnas in och får inte beträdas. Avspärrningen innebär att vissa gångvägar, parkeringar och cykelvägar på sjukhusområdet förändras.

 

  • Nyckelfonden
  • USÖrebro.se

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakta oss

Vård

Hitta rätt

1177, råd om vård på webb och telefon