Region Örebo county Region Örebo county
Search

AK-mottagningen Karlskoga lasarett

Till vår mottagning kommer patienter som behandlas med koagulationshämmande(blodförtunnande) läkemedel.

De vanligaste behandlingsorsakerna är: Förmaksflimmer, lungemboli, djup ventrombos och mekaniska hjärtklaffar.

Phone number

0586-662 66

Phone hours

Måndag-Torsdag 07:00-13:00 - Samtalsbokning

Fredagar 07:00-10:15 - Samtalsbokning

Text phone

019-670 25 83

Telefax

0586-661 83

Visiting adress

Medicinmottagningen, Lasarettsvägen 1, huvudentré, plan 2, väg A

Route description

6577886, 1425949
Entré

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

Remiss

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Läs mer om remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Provtagning kan göras både på din vårdcentral och på sjukhuset. Ta alltid med legitimation när du ska ta ett prov. Om du bokar tid för provtagning själv och ska ta fasteprov, tänk på att boka en tid så tidigt som möjligt på morgonen. 

Läs mer om olika typer av provtagningar och mätningar, till exempel EKG (1177.se)

Blodprov

För att få ett så korrekt resultat som möjligt bör du inte röka timmen före provtagning. Dygnet före provtagning avstår du helst från extrem fysisk aktivitet samt överdrivet födo- och alkoholintag. Innan provtagningen bör du också sitta och vila cirka 15 minuter för att kroppen ska komma i jämvikt.
 
Vid provtagning av läkemedelsanalys gäller oftast att provet tas före morgondosen av läkemedlet. Övriga ordinerade läkemedel som används tar du som vanligt om du inte fått någon annan information från din läkare.

Att tänka på när du ska lämna blodprov (1177.se)

Urinprov

Urinprov kan användas för många olika analyser. Hur du ska lämna ditt prov och hur du ska hantera det beror på vad som ska analyseras. Följ alltid de råd som du får från din behandlande läkare eller från den mottagning eller det laboratorium där du ska lämna provet.

Att tänka på när du ska lämna urinprov (1177.se)

Se dina provsvar via 1177.se

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. Här kan du också se dina provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. Tänk också på att det finns en viss fördröjning innan dina provsvar eller journalanteckningar visas i e-tjänsten.

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

AK-mottagningen

  • Om dosen genast måste ändras kontaktas du på provtagningsdagen. Det är därför viktigt att du kan nås på telefon den dagen.
  • I normalfallet får du ett brev med ny dosering och ny kallelse för nästa PK(INR)-prov. Om brevet inte kommit inom två helgfria dagar måste du ringa din mottagning för telefonbesked.
  • Det är viktigt att du tar tabletterna noggrant enligt ordination och vid ungefär samma tidpunkt, på kvällen. Kontakta din mottagning vid osäkerhet.