Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • New in Sweden
  • 1177

Medarbetare vid kvinnokliniken, avdelning Q

Information från landstinget

Välkommen att besöka Hjälpmedelsdagen den 26 september 

Kom och få fördjupade kunskaper om hjälpmedel. Under dagen kan du delta i massor av olika aktiviteter och träffa våra utställare, som alla har hjälpmedel gemensamt.


Patienter nöjda med ny behandling mot åderbråck

På venöst centrum har den nya metoden radiofrekvensbehandling mot åderbråck allt mer ersatt traditionell öppenkirurgi. En uppföljande kvalitetskontroll visar på goda kirurgiska resultat och nöjda patienter.


Medicinsk yoga för cancerpatienter till hösten

Medicinsk yoga har visats vara en lämplig rehabiliteringsåtgärd, för att minska cancerrelaterade besvär som sömnsvårigheter, trötthet och sänkt livskvalitet hos personer med cancer.


Diabetesvården på Karlskoga lasarett bäst i landet

Karlskoga lasarett är bäst i landet på att ta hand om diabetespatienter, enligt Dagens Medicins jämförelse. Trygghet i tekniken, närhet mellan medarbetarna och ett strukturerat arbetssätt ligger till grund för framgången.Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Medicinavdelningarna blir MAVA

Vårdavdelningarna inom kliniken för medicin och geriatrik går samman och arbetar nu tillsammans som en enhet. Den nya vårdplatsenheten kallas MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning).


Din kropp har något att säga dig. Det kan förändra ditt liv.

Visste du att 70 % av de kroniska sjukdomar som människor i Sverige drabbas av idag är relaterade till ohälsosamma levnadsvanor?  Genom att ta hand om dig själv och din kropp kan du förbättra din hälsa.

 

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss