Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Vi är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Hos oss finns en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

  • New in Sweden
  • 1177 Vårdguiden
  • Synpunkter på vården
Medarbetare på kirurgiska kliniken.

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Information från landstinget

Löpande information om coronaviruset och covid-19

Nu råder besöksförbud på alla sjukhus i Örebro län för dig som inte är patient. På Region Örebro läns startsida hittar du samlad information om coronaviruset och covid-19.

All vård som är kopplad till symptom av covid-19 är kostnadsfri. Läs mer på 1177.se.


Gravid eller nyligen fött barn? Gör din röst hörd!

Du som är gravid eller nyligen fött barn har möjlighet att delta i Graviditetsenkäten. I den har du möjlighet att svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Dina svar hjälper till att utveckla vården. Läs mer på 1177.se om hur du gör för att deltaSnart dags för Freja och Storå vårdcentraler att återöppna

Måndagen den 21 september drar ordinarie verksamhet åter igång vid vårdcentralen Frejas enheter i Frövi och Fellingsbro, liksom vid Storå vårdcentral i Storå.


Ny tillfällig adress till vårdcentralsjouren i Lindesberg

Vårdcentralsjouren i Lindesberg har för närvarande mottagning vid Lindesbergs vårdcentral, Banvägen 24, Lindesberg. Förändringen gäller under Corona-pandemin.
Liksom tidigare gäller tidsbokning till jouren på telefon 0581-851 58.


Minskning av antal jourer – ska skapa ökad tillgänglighet

Region Örebro län minskar antalet jour- och beredskapslinjer som under nattetid tar emot ett mycket litet antal patienter.Besökare på Örebro universitetets Öppet hus för gymnasieelever kan ha utsatts för coronasmitta

2020-03-08
En ung person som varit smittsam med det nya coronaviruset besökte Örebro universitet onsdagen 4 mars när universitetet höll öppet hus, de så kallade universitetsdagarna, för länets gymnasieskolor. De nära kontakter som personen haft under dagen är kontaktade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Det kan dock inte uteslutas att personen även kan ha smittat andra som varit där den dagen.

Tre personer från Örebro län har testats positivt för coronavirus

2020-03-08
Under lördagskvällen har en person från Örebro län testats positivt för det nya coronaviruset. Under söndagen har också två familjemedlemmar bekräftats smittade. Samtliga har lindriga besvär och befinner sig i hemmet med förhållningsregler.

Noggranna instruktioner till dem som varit i kontakt med smittad

Smittspårning pågår kring det första bekräftade fallet av en person i Örebro län som är smittad av det nya coronaviruset. Smittspårningen påbörjades så snart beskedet kom att personen testat positivt.


Person i Örebro län har testats positivt för det nya coronaviruset

En person i Örebro län har testats positivt för det nya coronaviruset. Personen har lindriga besvär och befinner sig på USÖ för observation.

Ring 11313 för information om corona och sjukdomen covid-19

Hälso- och sjukvården får många frågor om den nya sjukdomen covid-19. Nu kan den som vill ställa frågor om covid-19 ringa det nationella informationsnumret 113 13.


Vaccination mot TBE

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige. Vi rekommenderar vaccination om du ska vistas i riskområden.


Rutiner finns för att hantera det nya coronaviruset

Region Örebro län har rutiner för att handlägga misstänkta och bekräftade fall av det nya coronaviruset. Såväl ambulanssjukvård, akutmottagningar, infektionskliniken och andra vårdgivare vet hur de ska agera när de möter personer som kan vara sjuka i det nya coronaviruset.


Lasarettet upp på en sjätteplats bland landets mindre sjukhus

När Dagens Medicin tillkännagav sin årliga ranking placerade sig Lindesbergs lasarett på en sjätteplats i kategorin Mindre sjukhus 2019. Det är en klättring uppåt för Lindesbergs lasarett som tidigare år inte nått upp bland de sex bästa sjukhusen i kategorin. 
 


För dig som får speciallivsmedel på recept

Från och med den 1 januari 2020 subventionerar Region Örebro län enbart speciallivsmedel (kosttillägg, sondnäring mm) som levereras från företaget Mediq


Familjesamverkansteam har startat i norra länsdelen

Från och med november är Familjesamverkansteamet igång i norra länsdelen. Teamets uppgift är att vara ett neutralt samverkansstöd i ärenden där det finns ett behov av omfattande samverkan kring en familj.


Nya avgifter för besök och hjälpmedel i Hälso- och sjukvården

Från och med 1 januari 2020 gäller nya patientavgifter i Region Örebro län. Flera avgifter kommer att förändras och några nya avgifter tillkommer.Alkohol och rökning i samband med operation

Dina levandsvanor kan påverka ditt operationsresultat. Om du avstår från alkohol och rökning minskar risken för komplikationer.

Information på 1177 om Patientlagen

Patientlagen ger dig större möjligheter att påverka din vård. På www.1177.se/patientlagen finns sådant du behöver veta för att söka vård.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss