Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • New in Sweden
  • 1177

Medarbetare vid lasarettets ambulansverksamhet

Information från landstinget

Sommarstängt på avdelning Q på Karlskoga lasarett

Planerad sommarsamverkan sker som tidigare planerat och hela avdelning Q är stängd från och med lördagen den 15 juni 12.00.
All slutenvård inom förlossning-, BB- och gynekologi i Region Örebro län är förlagd till USÖ under sommaren. Kvinnomottagning, specialistmödravård och ultraljudsverksamhet i Karlskoga har öppet som vanligt och påverkas inte av stängningen.

Avdelning Q, förutom förlossningen, öppnar igen måndagen den 26 augusti 08.00.

Anledningen till varför förlossningen inte öppnar efter sommaren är att det inte går att garantera en patientsäker vård för akut sjuka nyfödda barn som föds på förlossningen på Karlskoga lasarett. Läs mer


Vanliga frågor och svar om stängningen av förlossningen i Karlskoga

Förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett stängde den 15 juni 2019. Beslutet att stänga tog verksamhetschefen för kvinnokliniken med anledning av att det inte gick att garantera patientsäkerheten för det akut sjuka nyfödda barnet. Beslutet har väckt många frågor och funderingar. Vi har här samlat några av de vanligast förekommande frågorna och besvarat dem.Positiv utdelning av gemensamt arbete vid operationsavdelningen i Karlskoga

 Här finns en bra sammanhållning och en stark framtidstro.


Alkohol och rökning i samband med operation

Dina levandsvanor kan påverka ditt operationsresultat. Om du avstår från alkohol och rökning minskar risken för komplikationer.


Venöst centrum tilldelas årets kvalitetspris

Den 28 februari anordnades årets kvalitetsseminarium för regionens västra sjukvårdsområde på Karlskoga lasarett. Där korades vinnaren av kvalitetspriset som i år gick till venöst centrum. Den nya verksamheten livsstilsmottagningen fick motta ett hedersomnämnande för sitt sätt att skapa en verksamhet för en utsatt patientgrupp.


Vaccination mot TBE (1177.se)

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige, främst i södra delen. Vaccination rekommenderas om du ska vistas i riskområden


 Ett lyft för både patienter och ambulanspersonal

Ambulansavdelningens systematiska arbetsmiljöarbete bygger på delaktighet och engagemang från samtliga medarbetare. Arbetet har medfört att ambulanspersonalen fått vara med och utveckla ny ambulansutrustning.


Nyheter inom hälso- och sjukvården från 1 januari 2019

Från den första januari 2019 höjs högkostnadsskyddet och vårdgarantin förstärks inom primärvården.


Patienter nöjda med ny behandling mot åderbråck

På venöst centrum har den nya metoden radiofrekvensbehandling mot åderbråck allt mer ersatt traditionell öppenkirurgi. En uppföljande kvalitetskontroll visar på goda kirurgiska resultat och nöjda patienter.


Diabetesvården på Karlskoga lasarett bäst i landet

Karlskoga lasarett är bäst i landet på att ta hand om diabetespatienter, enligt Dagens Medicins jämförelse. Trygghet i tekniken, närhet mellan medarbetarna och ett strukturerat arbetssätt ligger till grund för framgången.Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Din kropp har något att säga dig. Det kan förändra ditt liv.

Visste du att 70 % av de kroniska sjukdomar som människor i Sverige drabbas av idag är relaterade till ohälsosamma levnadsvanor?  Genom att ta hand om dig själv och din kropp kan du förbättra din hälsa.

 

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss