Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kvinnokliniken Karlskoga

Kvinnokliniken erbjuder och bedriver sjukvård på region- och länsnivå vid Karlskoga lasarett och Universitetssjukhuset Örebro. Vi har även samarbete med kvinnokliniken på Lindesbergs lasarett.

Tre medarbetare på Kvinnokliniken.

Avdelning Q på Karlskoga lasarett öppnar igen, utom förlossningen


Den 26 augusti kl 8.00 öppnar avd Q för gynekologisk vård och eftervård (BB) för nyförlösta utan komplikationer.

Förlossningen på Karlskoga lasarett är fortsatt stängd. Du som ska föda barn hänvisas till förlossningsavdelningen på Universitetssjukhuset Örebro.

Kvinnomottagningen i Karlskoga är öppen
Helgfria vardagar
• Måndag – torsdag kl. 07.45 – 16.00
• Fredag kl. 07.45 – 13.00
Övriga tider hänvisas till Kvinnokliniken Universitetssjukhuset Örebro

Bakgrund: Stängning av förlossningen på Karlskoga lasarettKvinnokliniken är till för kvinnor i alla åldrar och består av kvinnomottagningen och avdelning Q:
  • Kvinnomottagningen har en gynekologisk läkarmottagning och  specialistmödravård. Här utför vi också rutinultraljud vid graviditet.
  • Avdelning Q är en kombinerad BB- och gynekologiavdelning.

Kliniken vänder sig till kvinnor i Örebro län och östra Värmland. Kvinnor som önskar föda hos oss och som kommer från andra delar av Sverige är också välkomna!

Vi bedriver kvinnosjukvård av högsta kvalitet genom att vara tillgängliga, lyhörda, öppna, samspelta och engagerade i en utveckling för människors bästa. Vi visar respekt för allas lika värde och delaktighet. Vi ser till behoven hos varje person.

Vi utför de flesta operationer inom kvinnosjukvården. Personal med specialistkompetens finns tillgänglig på sjukhuset dygnet runt.

Avdelnings Q, utom förlossningen, på Karlskoga lasarett öppnar igen den 26 augusti kl 8.00 för gynekologisk vård och eftervård (BB) för nyförlösta utan komplikationer.

Förlossningen på Karlskoga lasarett är fortsatt stängd. Du som ska föda barn hänvisas till förlossningsavdelningen på Universitetssjukhuset Örebro.

Egen Vårdbegäran till Kvinnokliniken

Kvinnokliniken har infört så kallad ”Egen vårdbegäran”. Du kan lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna eller fylla i och skicka in en blankett, (Blankett för utskrift).

Läs mer om Egen vårdbegäran.

Boka tid för KUB

KUB, Kombinerat Ultraljud och Blodprov som utförs tidigast i graviditetsvecka 11, görs på Specialistmödravården på USÖ. Du kan boka tid för din KUB via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller per telefon 019-602 18 88 (måndag - torsdag kl. 10.30 - 11.30).

1177 Vårdguidens e-tjänster kan du boka din tid för KUB på ett säkert sätt via Internet. När du är inloggad på 1177 Vårdguidens e-tjänster  väljer du Specialistmödravård USÖ.
 

Kvinnosjukvård i Region Örebro län:

Kvinnomottagningen
Lindesbergs lasarett
Kvinnokliniken
Universitetssjukhuset Örebro

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 26 augusti 2019

Innehållsansvarig: Gill Kullberg

Publicerad av Åsa Öberg