Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vården och vistelsen

Vårdpersonal hälsar på patient.

Välkommen till Karlskoga lasarett – det personliga sjukhuset som kännetecknas av ett familjärt klimat med engagerad och professionell personal som formar vården efter dina behov och gör allt för att du ska få bästa möjliga vård.

Under den här rubriken har vi samlat en del praktisk information och goda råd inför ditt besök hos oss. Informationen vänder sig både till dig som ska besöka någon av våra mottagningar på dagtid eller har en längre vistelse planerad hos oss.  

Vi välkomnar att du är delaktig i din vård och behandling. Förbered gärna frågor hemma om du har möjlighet.

Tänk på:

  • Om du får förhinder och inte kan komma till ditt planerade besök är det viktigt att du meddelar det så fort du kan. Vi har då möjlighet att ge din tid till en annan patient som väntar på vård.
  • Undvik starka dofter när du besöker sjukvården av hänsyn till våra allergiska patienter.
  • Rökning får endast ske utomhus på särskilt anvisade platser inom sjukhusområdet. Till dig som patient erbjuder vi professionell hjälp att sluta röka och snusa.

Parkering

Parkering finns precis utanför sjukhuset. Karta över Karlskoga lasarett. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och parkeringsautomater finns för kortare parkeringsperioder. Behöver du eller en närstående lämna bilen en längre tid pratar ni med personalen angående parkeringskort.

Behov av tolk?

Du som har ett annat modersmål än svenska och som behöver språkstöd för att förstå eller göra dig förstådd, kan få tolk vid ditt besök i vården. Tolken är kostnadsfri för dig som är patient. Berätta att du vill ha tolk när du bokar tid så ordnar personalen att en tolk finns på plats vid ditt besök.

Du som är teckenspråkig eller har en talskada har rätt till teckenspråkstolk, dövblindtolk, skrivtolk eller talstöd vid ditt besök i vården. Tolken bokas av vårdpersonal för dig som är patient.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 december 2016

Innehållsansvarig: Viktoria Cassersten

Publicerad av Johan Lindqvist

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/kga/vardenochvistelsen