Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mat

Kostpersonal lägger upp mat på tallrikar.

Som patient blir du serverad frukost, lunch, middag samt mellanmål varje dag. Om du behöver eller önskar specialkost kontaktar du personalen på avdelningen, gärna innan du ska läggas in.

Maten tillagas lokalt i köket på Karlskoga lasarett och vi är stolta över att nästan 30% av råvarorna vi använder är ekologiskt odlade.

”Mat är ett verktyg för att behålla hälsa, livsglädje och social gemenskap och god och ekologisk mat spelar en viktig roll för patienthälsan. Örebro läns landsting serverar 1 miljon portioner mat om året, och vi har som ledstjärna att maten ska vara god, varierad, näringsriktig och hälsosam. Den ska vara fri från transfetter, kosmetiska tillsatser och genmodifierade produkter. Maten ska tillagas lokalt, eftersom den då blir godare och nyttigare.”
Det sa Marie-Louise Forsberg Fransson, landstingsstyrelsens ordförande, i samband med att Örebro läns landsting prisades för sin ekologiska mat 2013.

Mat till närstående

Närstående som besöker dig på sjukhuset är välkomna att äta lunch i vår lunchrestaurang. Öppettider, mån-fre kl. 11.30-13.30. Veckans meny, priser och hur du hittar till lunchrestaurangen.

För de som vill ha något enklare att äta finns det en Pressbyrå i entrén som bland annat säljer nybakat fikabröd, matiga smörgåsar, korv med bröd och sallader.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 12 april 2017

Innehållsansvarig: Viktoria Cassersten

Publicerad av Viktoria Cassersten