Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Verksamhetsförlagd utbildning

Vid Lindesbergs lasarett får studenter möjlighet att integrera och utveckla teoretiskt och praktiskt lärande. Ambitionen är att främja lärande mot yrkesprofessionen under handledning av yrkeshandledare med tid, kompetens och intresse för uppdraget. 

Vfu vid Lindesbergs lasarett omfattar studenter från programmen för arbetsterapeuter, sjuksköterskor, biomediciniska analytiker, röntgensjuksköterskor, specialistsjuksköterskor samt ambulanssjukvårdarprogrammet. I första hand erbjuder vi vfu till studenter från Örebro universitet och för specialistsjuksköterskestudenter även från Karlstads universitet. Platser kan också erbjudas till andra lärosäten.

Genom samverkan med främst Örebro universitet finns en organisation med studierektor, adjungerade kliniska adjunkter och olika handledarkategorier som stödfunktioner för studenterna. Studierektorn har ett övergripande administrativt ansvar för vfu vid Lindesbergs lasarett. De kliniska adjunkterna ansvarar för att den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs med pedagogiska metoder på ett högskolemässigt sätt och adjunkterna är ett stöd till handledarna. De ansvarar också för uppföljning och genomförande av bedömningssamtal med studenterna. Varje avdelning har en studerandeansvarig som introducerar studenten på respektive enhet och finns som ett stöd för student och yrkeshandledare.

På vårdavdelningarna använder vi oss av patientfokuserad handledning i den kliniska utbildningen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 2 november 2017

Innehållsansvarig: Jan Johansson

Publicerad av Maria Andreasson

Kontakt

Studierektor
Michael Sundh
0581-851 16

Adjungerad klinisk adjunkt
Anna-Lena Lindhe
0581-855 42