Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Prao

Vi tar emot praoelever och praktikanter på länets tre sjukhus under förutsättning att verksamheten klarar av det. Du ska gå i årskurs 8 eller 9 för att kunna göra din prao eller praktik hos oss.

Ungdom i behandlingsstol.

Universitetssjukhuset Örebro

Prao på sjukhuset innebär en fullspäckad vecka med studiebesök och två dagars placering inom någon av alla våra verksamheter. Som praoelev får du vara en del av arbetet genom att följa en handledare i dennes vardag. 

Universitetssjukhuset har avtal med Praktikcentralen i Örebro kommun när det gäller praoplatser. Praoveckor genomförs tre gånger per termin.

Prata mer med din studie- och yrkesvägledare på skolan där du kan få hjälp med att ansöka om en plats. 

Karlskoga lasarett

Prao på Karlskoga lasarett innebär en fullspäckad vecka där du kommer att dels få vara med en handledare på dennes arbetsplats och dels gå på studiebesök tillsammans med yrkesambassadörer som berättar om deras respektive professioner och arbetsplatser. På så sätt kommer du att få en inblick i många av våra olika verksamheter på lasarettet.

Vi organiserar prao-veckor för både åk 8 och åk 9.

Prata mer med din studie- och yrkesvägledare på skolan där du kan få hjälp med att ansöka om en plats.

Lindesbergs lasarett

Om du går i årskurs 9 får du under din prao hos oss gå runt på olika avdelningar tillsammans med en undersköterska eller sjuksköterska och få en inblick i verksamheten. Om du går i årskurs 8 kan du få gå tillsammans med en av våra kostvärdar som hjälper patienter i köket eller hjälper personalen att packa upp varor. Ibland ges du möjlighet att under en dag gå bredvid en av våra undersköterskor.

Prata mer med din studie- och yrkesvägledare på skolan där du kan få hjälp med att ansöka om en plats.

Frågor?

Din studie- och yrkesvägledare kan vara bra hjälp och stöd om du vill söka praoplats hos oss.

Du kan även kontakta vår kompetens- och rekryteringsenhet som hjälper dig vidare.

Kontakter

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 31 juli 2023