Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen

Utåtriktad vård med barnet i centrum

Sjuksköterska gör pricktest på liten flicka.

Vi erbjuder vård till barn och ungdomar (0-18 år) med kroniska sjukdomstillstånd och akuta bedömningar av sjuka spädbarn. Barn och ungdomar kommer till oss efter remiss eller efter telefonkontakt med sköterska.

Vår verksamhet bedrivs förutom på mottagningen även med läkarundersökningar på BB och utanför lasarettet på alla barnavårdscentraler.

Barn- och ungdomsmedicinmottagningen samarbetar med barn- och ungdomspsykiatrin, Gryningen, barn- och ungdomshabiliteringen och barnhälsovårdspsykologer.

Vi har också ett nära samarbete med Barnkliniken USÖ.

 

Nya regler för återbud och uteblivna besök

Från och med 1 mars införs nya regler för återbud och uteblivna besök inom hälso- och sjukvården. Läs mer om de nya reglerna.

 

Egen vårdbegäran

Från och med 1 januari 2016 kan du själv skicka en egen vårdbegäran till någon av våra barnspecialistmottagningar i länet.

Vid egen vårdbegäran avseende barnsjukvård så gäller följande:

  • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran.
  • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård / elevhälsa. Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
  • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran som inkommer till barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta.

Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.

Läs mer egen vårdbegäran.


Nå oss via e-tjänsten 1177 Vårdguiden

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du med ett personligt användarkonto enkelt och säkert nå oss när det passar dig. Du kan av- och omboka tid, förnya recept och kontakta oss.

Banner - vi vill bli bättre.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 mars 2019

Innehållsansvarig: Märtha Lundkvist

Publicerad av Ylva Ohlsson

E-tjänster

Kontakt

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A

Telefon

0586-664 41

Telefontid

måndag - fredag, 08:00 - 09:30
måndag - fredag, 13:00 - 14:00, ej torsdag em

Öppettider

måndag - torsdag, 08:00 - 16:30
fredag, 08:00 - 15:30

Texttelefon:

T019-670 25 81

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Egen vårdbegäran